Kan bli kåret til årets trebygg

Vaa Diesel Auto i Heddal i Telemark er en av 15 kandidater som kjemper om prisen «Årets trebyggeri». Prisen deles ut av Norsk Treteknisk Institutt og Trefokus om vel ei uke.

Prisen «Årets trebyggeri» skal gå til et prosjekt som er ferdigstilt i 2010.

– Det har i de siste årene er kommet både en økt kompetanse og økt forståelse i bruk av tre. Det er utviklet nye konsepter og nye løsninger og den økende oppmerksomheten om miljø bidrar til økt interesse for bruk av tre, konstaterer prisutdelerne.

I bue med tre

Vaa Diesel Auto er en ombygd bensinstasjon som nå er bygd i en bue med tre i fasadene.
Daværende energiminister Terje Riis Johansen klippet snora da bensinstasjonen ble offisielt åpnet sommeren 2009. Han lot seg imponere av stasjonen som har fasader i tre og er bygd i en bue, fortalte lokalavisa Telen.

Byggmester Steinhaug og Kleven As sto for trearbeidene.
Ombyggingen ble også behørig presentert i Byggmesteren nr. 7-09.

15 kandidater

Treteknisk og Trefokus har nominert følgende 15 kandidater til prisen som deles ut under Byggedagene i Oslo 23. mars:
Rådalslien bofellesskap, Vaa Diesel Auto, Hyttemodellen Woody, Expo 2010-paviljongen, Solbergtårnet (turistvegprosjekt), Geilo Kulturkyrkje, Ranemsletta barnehage, Barnehagen på Fjell i Drammen, Massivtrehus Forsvarsbygg på Rena, Stein Stoknes’ hus, Kilden i Kristiansand (Bølgeveggen), Mesterhus´ passivhus i Bodø, Trefjøs i massivtre, Vestre Toten, Norsk Salsenter, Sokna og Ranheimsvegen 149.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.