Bellona ønsker seg forbildeprosjekter i konkurransen om beste energieffektiviseringstiltak. Selv holder Bellona til i landets mest energieffektive hus i Oslo. (Foto: Bellona)

Tjen mer på energisparing

Har du fått ned energikostnadene ved å energieffektivisere boligen din, så kan du nå tjene noen ekstra kroner om du vinner Bellonas konkurranse med en førstepris på 100.000 kroner, stilt til disposisjon fra Stiftelsen Pangeas Miljøfond.

Det er boligeiere eller boligselskaper som har ferdigstilt energieffektiviseringstiltak i løpet av 2009 og 2010 som kan delta. Det vanker også en andre- og tredjepris, hver på 25.000 kroner. Søknadsfristen er 22. mars.

Forbildeprosjekter

Juryen har representanter fra Norske Boligbyggelags Landsforbund, Multiconsult og Bellona, og den ønsker å se tiltak som etterisolering, utskifting av vinduer, installering av styringssystemer, omlegging til ikke-fossile energikilder og andre gode og innovative løsninger.

Energiforbruket for norske husholdninger var i 2009 47 TWh, og en stor del av dette forsvinner i varmetap gjennom vinduer, vegger og tak. Gjennom enkle energieffektiviseringstiltak er det mulig å redusere energiforbruket i bygg betraktelig. Et redusert energiforbruk i bygg åpner for bruk av denne energien til andre formål, som elbiler eller strøm som produseres av kull eller gass.

En prosent til miljøet

Stiftelsen Pangeas Miljøfond er et samarbeid mellom Miljøstiftelsen Bellona og Pangea Visa. Hver gang Pangea Visa-bruker gjør innkjøp går en prosent av kjøpesummen til Miljøfondet, uten at det koster brukeren noe. Allerede er det samlet inn over 150.000 kroner på denne måten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.