Beste lærlinger i nord kåret

Torfinn Motrøen fra Bardu og Simon Aronsen fra Sortland er kåret til nordnorske mestre i lærlingkonkurransen under Nordnorsk Bygg- og Anleggsmesse (NNBA) i Tromsø nylig.

Lærling Torfinn Motrøen i Storegga Entreprenør beseiret Thomas Johansen i  Hadsel Bygg og Vedlikehold i en tett og spennende konkurranse i tømrerfaget. Simon Aronsen vant betongfagklassen. Vinnerne går videre til NM for lærlinger.

Bare vinnere

– I denne konkurransen er det egentlig bare vinnere, oppsummerte daværende styreleder Bjørn Stokvik i Nordnorske Entreprenørers Service-Organisasjon (NESO) konkurransen.

– For alle kandidatene har vist solide kunnskaper og det lover godt for rekrutteringen av fagarbeidere i nord, som det er stor mangel på. Og dessuten er alle fire kandidatene i både tømrer og betongfaget allerede fylkesvinnere i utgangspunktet før selve landsdelsfinalen, sa Stokvik.  Nettopp rekruttering til byggfagene er målet for NESO med lærlingkonkurransen.

Konkurransen foregikk på messeområdet med et aktivt og lydhørt publikum til stede, noe som ikke så ut til å plage konsentrerte deltakerne nevneverdig.  Kandidatene stilte med heiagjenger fra sine respektive bedrifter, som også sørget for å påskjønne sine ”helter” med rause premier.

Oppgaven var en teoretisk prøve der kandidatene skulle krysse av for riktig svaralternativ. Erfaring fra praktisk arbeid kom godt med. Den med flest riktige svar på ti faglige spørsmål ble utropt til vinner. Finalistene har underveis i konkurransen demonstrert både faglige ferdigheter og gode personlige egenskaper. De er alle i alderen 16-22 år og alle har inngått lærekontrakter.

Økt motivasjon

Medlemsbedriftene i NESO har nominert deltakere til konkurransen, mens styret i NESO har kåret de fire fylkesvinnerne som sto igjen i landsdelsfinalen på bakgrunn av en teoretisk prøve.

– For NESO er dette en av flere måter å bidra til å øke motivasjonen blant ungdom for å ta fatt på en fagarbeiderutdanning, sier kompetanseleder Jack Johnsen i NESO. Bransjeorganisasjonen har også etablert et alternativt utdanningsløp for byggfag i samarbeid med Nordland fylkeskommune.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *