Barn og lek: Barna fra Kråkeslottet barnehage stortrivdes rundt tøffe maskiner. (Foto: NESO)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Tar rekrutteringen på alvor

Bransjen viste barn og ungdom hvilke muligheter de kan få på Nordnorsk Bygg- og Anleggsmesse i Tromsø.

For å rette fokus på nødvendig rekruttering til bygg- og anleggsbransjen i nord, arrangerte Nordnorske Entreprenørers Service Organ (NESO) og Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) en storslått rekrutteringsdag under Nordnorsk Bygg- og Anleggsmesse 2016 i Tromsø fredag 10. juni.

Lekte og lærte

Rundt 500 ungdomsskoleelever fra Tromsø fikk møte bransjen selv og fikk et innblikk i den spennende næringen.

Også barna i Kråkeslottet barnehage (se foto øverst) fikk en smakebit av bransjen da Einar Sørensen Maskinentreprenør sporty stilte opp med en stor sandkasse fylt med masse bygg- og anleggsleker, samt kyndig hjelp til «prøvegraving» med minigraver.

PEAB: Entreprenøren PEAB Bjørn Bygg har fokus på rekruttering til næringa, og har i dag 26 lærlinger i sin stab. På messa møtte vi Werner Hauser, Ronny Fyhn, Hilma Salomonsen og Benjamin Fjellstad Thomassen. (Foto: NESO)
PEAB: Entreprenøren PEAB Bjørn Bygg har fokus på rekruttering til næringa, og har i dag 26 lærlinger i sin stab. På messa møtte vi Werner Hauser, Ronny Fyhn, Hilma Salomonsen og Benjamin Fjellstad Thomassen. (Foto: NESO)

– Bygg- og anleggsbransjen har som mange andre bransjer et stort rekrutteringsbehov i årene som kommer. Vi er en av de største næringene i Nord-Norge og har allerede for få fagarbeidere i bedriftene. Rekrutteringsdagen er en av flere måter å bidra til å øke motivasjonen blant ungdom for å ta fatt på en fagarbeiderutdanning, sier kompetanseleder Jack Johnsen i NESO.

 

Interessant messe

Under rekrutteringsdagen på Mandelasletta slo vi av en prat med et trekløver jenter som hadde tatt turen til gigantmessa. Vilde, Oda og Sunniva innrømmer at de ikke har planer om en karrierevei innen bygg- og anleggssektoren, men satt likevel stor pris på innføringen i fagene under messa:

- Det er helt klart viktig å få med seg hvilke muligheter som ligger i næringa. Vi har fått med oss mye matnyttig her i dag, og selv om vi ikke planlegger en karriere innen bygg- og anlegg så var det absolutt verdt å ta turen hit i dag. En kjempemesse på alle måter, fastslår trekløveret som til daglig går på Sommerlyst ungdomsskole. (Foto: NESO)
– Det er helt klart viktig å få med seg hvilke muligheter som ligger i næringa. Vi har fått med oss mye matnyttig her i dag, og selv om vi ikke planlegger en karriere innen bygg- og anlegg så var det absolutt verdt å ta turen hit i dag. En kjempemesse på alle måter, fastslår trekløveret som til daglig går på Sommerlyst ungdomsskole. (Foto: NESO)

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *