Byggingen opp 32 prosent

– Hvis utviklingen fortsetter vil det bli bygget 20.000 boliger i år, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes forening. – Salget er på 1999-nivå nå.

Hvis tendensen fra første kvartal fortsetter, vil det bli bygget ni prosent flere boliger i år enn i fjor, skriver Aftenposten.

Nær 29 prosent salgsøkning

Sammenliknet med første kvartal i fjor ble det i årets første kvartal solgt 28,8 prosent flere boliger, og ordrereserven økte med 26,1 prosent. Men fra fjorårets siste kvartal er det ingen økning. Det er likevel en vanlig utvikling for årstida.

Flere leiligheter

Det er særlig igangsettingen av leiligheter som nå øker kraftig. Hele 40 prosent av de igangsatte boligene i første kvartal er leiligheter, mens 36 prosent er eneboliger og 24 prosent småhus. I Oslo er boligbyggingen fortsatt lav. Bare 7 prosent av igangsettingen skjedde der, mens Rogaland topper med 18 prosent.

Det viser tall fra Boligprodusentene og Econ Pöyry.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *