Øyner bedring i boligbyggingen

Igangsettingen av nye boliger nærmer seg fjoråret. I oktober var igangsettingen bare 10 prosent lavere enn samme måned i fjor. Tidligere måneder har forskjellen vært 20-30 prosent.

I et nyhetsbrev fastslår likevel Bjørn-Erik Øye og Prognosesenteret at igangsettingen ikke vil ta igjen fjoråret før vi kommer til januar.
Bedringen kan imidlertid ikke ventes å bli på høyde med tidligere års byggeboom.

Prosjektskuffen er tom
For det første kan man ikke regne med at boligbyggerne har tilstrekkelig antall boligprosjekter i skuffen, og for det andre ville neppe boligbyggerne våge å sette i gang like mye med finanskrisen friskt i minne, mener Prognosesenteret.
Det kan også ta tid å få full fart i boligbyggingen fordi bedriftene sliter med å skaffe kompetent personell til prosjekteringsarbeid, og kommunal byggesaksbehandling hemmes av nye byggeforskrifter og manglende tomtetilgang.

Ikke nok opp til å stagge boligprisene
Prognosesenteret tror likevel boligbyggingen vil ta seg opp i 2010, og sikkert i 2011, men ikke på sånt nivå at det kan holde prisene i sjakk på litt lengre sikt, konkluderer Prognosesenterets nyhetsbrev.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *