Peab visste

Hovedentreprenøren Peab fikk allerede i juli 2007 kjennskap til at 13 latviere var selvstendige næringsdrivende. Til tross for dette hevdet Peab i går at de følte seg lurt av underentreprenøren NC Nye Collins Entreprenør, som de trodde utelukkende drev med egne ansatte., se gårsdagens Byggmesteren på nett.

I går fikk likevel de 13 latvierne ansettelse hos tømrer Per Ø. Amundsen. Arbeids- og oppholdstillatelse ble ordnet på dagen ved Servicekontoret for utenlandske arbeidstakere.

OK fra Peab
Thor-Arne Amundsen i NC Nye Collins Entreprenør, som er ansvarlig for hyringen av de 13 latvierne to ledd lenger ned i underentreprenørkjeden, avviser at han har lurt Peab. Han oversendte Peab fullstendig organisasjonsplan for underentreprenører allerede i begynnelsen av juli 2007. Peabs ansvarlig kvitterte ut planen som ”OK”. Dette skriver Aftenposten i dag.

Skulle aksjonert før
– Vi skulle ha aksjonert før, sier Andis Strazdins, som er veldig glad for å få arbeidskontrakt. Mandag gjennomførte de en sit-down-aksjon for å få arbeidskontrakt på byggeplassen til Peab i Rolfsbukta på Fornebu, der de setter inn dører og vinduer i åtte nye boligblokker. Nå kan latvierne også glede seg over lovlig opphold i Norge, noe de fleste ikke hadde tidligere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *