Flere lager miljøvennlige vinduer

Nå er det ikke lenger bare en produsent som lager vinduer som tilfredsstiller moderne krav til energieffektivitet. Enova har innført en merkeordning som gjør det lettere for forbrukeren å velge miljøriktig.

Hvert år selges det mer enn 1,2 millioner vinduer her i landet. Ved å velge riktig kan varmetapet reduseres betydelig. Vinduene utgjør bare 5-10 prosent av husets ytterflater, men står for 40 prosent av varmetapet.
– I gjennomsnitt kan norske boliger redusere varmetapet gjennom vinduene med mellom 60 og 70 prosent, sier konstituert Enova-direktør Fridjof Unander.

Tre lag
De energieffektive vinduene er utstyrt med tre lags glass. Det er først i de siste månedene at produsentene har klart å få i stand produksjon av slike vinduer, bortsett fra den ene som rådet markedet alene for et halvt år siden. Nå leverer disse fem produsentene energieffektive vinduer som Enova kan gi sin anbefaling: H-Vindu, Trenor, Gilje, Nordan og Norgesvinduet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *