Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Gode ledere viktig for seniorene

Eldre arbeidstakere kan godt tenke seg å bli i byggebransjen. Men det er avhengig både av bevisst ledelse og godt fysisk arbeidsmiljø, konkluderer en ny studie fra den britiske bygg- og anleggsindustrien.

Ifølge en artikkel på seniorpolitikk.no, sier prosjektleder Alistair Gibb at eldre arbeidstakere har lyst til å bli i byggbransjen, men at de er avhengig av at arbeidsgiver gjør noen grep for å få at de ikke skal forsvinne før tiden.

Å lette den fysiske belastningen og innføre gode sikkerhetsrutiner, er blant nøkkelfaktorene.
Både arbeidstakere og arbeidsgiver som ble intervjuet som en del av studien, ga eldre arbeidstakere kreditt for erfaring, kompetanse og stolthet over å gjøre en god jobb. Seniorer blir også oppfattet å ha høyre arbeidsmoral enn yngre kolleger.

Flere av arbeidstakerne påpekte ledernes betydning på byggplassen. Lederne har en nøkkelrolle når det gjelder å organisere arbeidet slik at seniorene får utnyttet sin erfaring og kunnskaper samtidig som de ikke blir satt til de fysisk tyngste arbeidsoppgavene.

Artikkelen er hentet fra seniorpolitikk.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *