Jobb for lærlinger og seniorer

Tross fallende temperatur i byggemarkedet, trenger verken lærlinger eller seniorer å bekymre seg for svakere interesse fra arbeidsgiverne. I gårsdagens utgave av Aftenposten slo kommunikasjonsdirektør Audun Lågøyr i Byggenæringens Landsforbund fast at det fortsatt blir kamp om hodene i byggenæringen.

Lågøyr sa at det høye trykket på rekruttering av lærlinger vil opprettholdes, samtdig som man vil strekke seg langt for å beholde seniorene.
Han viste til at antallet lærlinger i næringen har økt fra 6200 til over 8000 de siste årene, slik at hver fjerde lærling i Norge nå er ansatt i en byggebedrift.
Og samtidig jobber veldig mange bedrifter aktivt for å få de mest erfarne medarbeiderne til å fortsette i jobben. Blant virkemidlene er tilbud om ekstra ferieuker med lønn. Likevel er det stort frafall i denne gruppen. Disse må erstattes både med norske lærlinger og utenlandske arbeidstakere, så det blir aktiv rekruttering til byggenæringen framover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *