Rekordhøy byggeaktivitet

Det bygges flere boliger og fritidsboliger i år enn i fjor, men det er den sterke veksten i næringsbyggsektoren som drar opp byggevirksomheten til rekordhøyder. Hittil i år er det blitt igangsatt 12,4 prosent mer bruksareal, melder Statistisk Sentralbyrå.

Tre millioner kvadratmeter bruksareal er igangsatt i månedene januar-september i år. Det er 20 prosent mer enn på samme tid i fjor. Det er det private næringslivet som står for økningen, mens helse, undervisningsbygg og offentlig forvaltning ligger på samme nivå som ifjor.

Færre helsebygg
Byggingen av helsebygg, som de store regionale sykehusene, er halvert sammenliknet med året før, men dette oppveies ved økt nybygging til andre sosiale tjenester og til forvaltningen.

Boligbyggingen har ligget stabilt på et høyt nivå. Det er heller ingen signaler om noen nedgang, ifølge SSB. Hittil i år er det igangsatt 23.567 boliger, som er 5,2 prosent færre enn på samme tid i fjor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *