Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Først med elektronisk byggeplassregistrering

Som den første entreprenøren i Norge er NCC i gang med elektronisk registrering på byggeplassene. Selskapet er dermed godt forberedt når forskriftene for de nye offentlige ID-kortene trer i kraft til neste år.

Rehabiliteringsprosjektet Kjelsåsveien i Oslo er ett av flere som har innført elektronisk registrering, gjennom et prøveprosjekt som er utviklet av NCC og Vakt Service AS.

Systemet har ingen investeringskostnader, er tilpasset det nye bransjekortet, administreres på Internett, gir daglig rapport til byggherren, settes enkelt i drift, monteres på ti minutter, har én kontaktperson, og kommunikasjonen er trådløs med felles datasenter, forteller NCC i en pressemelding.

Pålagt for alle til sommeren
Alle byggeplasser blir pålagt å innføre ID-kort og registrering av arbeidstakere. Det nye kravet har lenge vært ventet. Fra kommende årsskifte startes produksjon av ID-kort etter en fastsatt bransjestandard. Fra 1. juli neste år må ID-kort være på plass hos alle arbeidstakere, opplyser Arne Slettebøe i Byggenæringens Landsforening.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *