Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Priset for lavt sykefravær

Lavt sykefravær og aktiv tilrettelegging av arbeidsoppgavene for samtlige ansatte har ført til heder og ære for Lommedalen Bygg AS. Firmaets 25 ansatte hadde knapt sykefravær i fjor, har 2,5 prosent fravær nå, og ble for det utnevnt til månedens IA-bedrift i Akershus.

– Dere framstår som et godt eksempel i en bransje der ikke alle bedrifter skiller seg like positivt ut når det gjelder helse-, miljø- og sikkerhetsspørsmål, slo Atle Heitman, fungerende avdelingsleder ved arbeidslivssenteret i Akershus, fast ved overrekkelsen av diplomet.
– Vi har med glede notert oss den positive utviklingen dere kan vise til på flere områder; en reduksjon i sykefraværet fra 9 prosent ved inngåelse av IA-avtalen i 2003 til rundt null prosent i hele 2006 og 2,5 prosent i dag, står det respekt av! sa avdelingslederen.

Systematisk arbeid
Lommedalen Bygg AS er med sine 25 ansatte en typisk håndverkerbedrift, men har satset mer enn andre på inkluderende arbeidsliv. Thomas Ruud, en av eierne mener de ”bare har gjort det IA-rådgiveren har fortalt dem at de skal gjøre”.
– Det er enkelt, vi må snakke sammen for å finne løsninger. Alle ønsker jo å finne løsninger og vi har funnet tilrettelagte løsninger som passer både unge og eldre, understreker Ruud.

I bedriften er det etablert gode rutiner for oppfølging av sykmeldte og det gis midlertidig tilbud om lettere arbeidsoppgaver når dette er nødvendig. Det legges stor vekt på bruk av riktig arbeidsutstyr for å kunne utføre arbeidsoppgavene enklere. Det er fokus på bruk av verneutstyr og bedriften har ikke hatt skader eller ulykker på mange år. De ansatte har tilbud om trening.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *