Energimerke verdifullt klimatiltak

Naturvernforbundet lot seg ikke be to ganger da de ble invitert til nyutnevnt olje- og energiminister Åslaug Haga. De hadde med seg en rapport som påpeker at bygg og nybygg er “Norges største kraftverk”.

I rapporten som heter nettopp “Norges største kraftverk”, dokumenterer Naturvernforbundet at bygg og nybygg er det området hvor desidert mest energi kan frigjøres med minst ressursinnsats og anstrengelser, skriver forbundet på nettstedet sitt.

FNs miljøprogram (UNEP, 2007) slår fast at energieffektivisering i bygg er et av verdens viktigste klimatiltak.
Her i landet kan for eksempel noe så enkelt som innføring av effektive energimerkeordninger, bidra til å gjøre gasskraftverk overflødige.

Framtidens bygg må ha et mye lavere energiforbruk, skriver Naturvernforbundet.
Rapporten viser hvordan vi innen 2020, med enkle, realistiske grep og overgang til vannbåren oppvarming, kan redusere energibruken i bygg med så mye som 15 TWh. Passivhus er et begrep du like godt bør lære deg med én gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *