Haga ut – Kleppa inn

Senterpartiets parlamentariske leder Magnhild Meltveit Kleppa tar over som ny kommunal- og regionalminister, og dermed også bygg- og boligminister, etter at Åslaug Haga nå blir nye olje- og energiminister.

59 år gamle Magnhild Meltveit Kleppa ble valgt inn på Stortinget fra Rogaland for første gang i 1989, og er således inne i sin femte periode og en av Senterpartiets mest erfarne stortingspolitikere.

Minimal byggerfaring
Hun er utdannet lærer, og eneste erfaring med byggebransjen er et nestlederverv i byggekomiteen i Hjelmeland kommune 1980-1983. Meltveit Kleppas fremste politiske verv var som statsråd for sosialsaker i Sosial- og helsedepartementet fra 1997 til 2000.

Tror på Kleppa
– Det er synd at vi mister Åslaug Haga, som har lært oss å kjenne og vært positiv.Hun har trykket oss til sitt bryst og hatt forståelse for våre synspunkter, sier Sverre Larssen, administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening.
– Men vi har all grunn til å tro at Magnhild Meltveit Kleppa vil bli en god etterfølger. Hun er en erfaren politiker som har gitt et solid inntrykk. Vi vil snarlig be om et møte med henne.
– Tror du en videreføring av Byggekostnadsprogrammet blir mer usikkert etter statsrådsskiftet?
– En videreføring av Byggekostnadsprogrammet har vært usikkert hele tiden, og vil fortsatt være det så lenge det baseres på de årlige budsjettene, men vi får håpe på forståelse for at vi trenger litt hjelp fra offentlige midler for å videreføre utviklingen i bransjen, sier Sverre Larssen til Byggmesterens nettutgave i formiddag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *