Melhus må bremse boligbygging

Trønderkommunen Melhus klarer ikke å følge opp befolkningsveksten med infrastruktur og offentlige tilbud. Nå vil ordførerkandidat Jostein Myhr (Sp) sette på bremsen litt, og prioritere de som allerede bor i kommunen.

– Senterpartiet stemte imot at det skal legges opp til en folkevekst inntil 1,5 prosent, og vi kunne den gang gå med på inntil en prosent vekst. Vi mener at veksten må ned på en prosent. Kommunen trenger et pusterom, og vi er kommet på etterslep med infrastruktur. Vi vil stille krav om at utbygging må skje sørover. De innfødte må få sin plass. Innflytting må stoppes, og vi må begrense store utbygginger, sier ordførerkandidat Myhr.

Han peker videre på at skolekapasiteten i Brekkåsen, hvor det foregår storstilt boligbygging, allerede er sprengt. Dette er ifølge ham et resultat av ekstrem folkevekst i Melhus sentrum. Nå ser det ut til at det fine utearealet må rives opp, og trinn to på skolebygget igangsettes.

Jostein Myhr er kritisk til at administrasjonen i sine tall ikke har tatt hensyn til at økt antall leiligheter i sentrum har ført til salg av eneboliger i eldre felt, til barnefamilier. Noe som igjen gir elevtallsvekst ved enkelte skoler. Han mener derfor at framtidig bygging må skje sørover i kommunen, hvor skolene har ledig kapasitet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *