Slutt for tropisk tømmer i staten

Heretter skal det ikke brukes tropisk tømmer overhode i offentlige bygg i Norge. Det har Regjeringen bestemt i sin nylig framlagte handlingsplan for miljø- og samfunnsansvar i offentlige anskaffelser. Dermed skal skandalebygg som det berømte Kyss Frosken-bygget på Tullinløkka i Oslo unngås.

– Kravet om å unngå all bruk av tropisk tømmer i offentlige bygg gjør Norge til et foregangsland, uttaler daglig leder Lars Løvold i Regnskogfondet i en kommentar.

Klar beskjed
Allerede miljøvernminister Børge Brende oppfordret offentlige byggherrer til å unngå bruk av tropisk tømmer. Det hjalp lite, for både Statsbygg, Forsvarsbygg og det statlige Entra Eiendom har i ettertid brukt regnskogtømmer i sine byggeprosjekter. Senest for en måned siden ble det avdekket at Forsvarsbygg hadde brukt tropisk tømmer i flere av sine byggeprosjekter, skriver Regnskogfondet på sine nettsider.
Nå slår Regjeringen fast at det ikke finnes noen tilfredsstillende sertifiseringsordning for tropisk tømmer, og tar konskevensen av det ved å forby all bruk av slikt tømmer i framtidige offentlige bygg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *