Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Byggevarehandelen opp 8 prosent i fjor

Byggevareforhandlerne omsatte for 54 milliarder kroner i fjor, 4 milliarder mer enn i 2005. De profesjonelle kundene står for større andel av omsetningen enn tidligere, og Byggmakker er stadig den største av kjedene.

46 prosent av omsetningen i byggevarehandelen i 2006 gikk til forbrukere. Det er en nedgang på to prosent fra året før. Bransjeforeningen Trelast og byggevarehandelens fellesorganisasjons (TBF) skriver i en pressemeldingen at denne nedgangen kan ha sammenheng med bedre økonomi hos forbrukerne. Nå vil de i større grad overlate oppussing og ombygging til profesjonelle.

Dette er de åtte største i byggevarehandelen i Norge i 2006. Omsetningstall i milliarder i parentes:
Byggmakker Norge (tidligere Norgros) (6.7 milliarder), Optimera/Montér/Trend (5.0) ,
Løvenskiold Handel inkl. MAXBO, MAXBO Proff/Malia (4.9), Nordek AS, Byggkjøp, BLINK, Hellvik Hus og Farveglede (4.5), COOP Norge (3.6), Byggeriet AS/Mestergruppen AS, (3.1), E.A. Smith AS inkl. Bygger´n (2.2) og Neumann Bygg inkl. IDE-kjeden (1.1)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *