Skatterevisorene jobber i sommer

Skatteetatens kontrollører tar ikke kollektiv sommerferie i år. Private byggere i villastrøkene i Follo i Akershus ble besøkt forrige uke, og flere kan vente besøk i ukene som kommer.

I andre deler av landet skal skatteetatens folk også ut i felten, både hos private og profesjonelle byggere. Byggebransjen er fremste målskive, men også turistnæringen må finne seg i å bli sett nærmere etter i kortene.

10-15 millioner
Hele syv team hver bestående av to-tre personer, undersøkte 540 håndverkere i Follo forrige uke. I løpet av de tre dagene aksjonen varte, ble det avdekket skattepliktig inntekt for 10-15 millioner kroner, samt 2-3 millioner momskroner, skriver Aftenposten/N24.

En stige opp mot veggen kunne være nok for at skattemyndighetene sjekket nærmere. Et sted unnskyldte et par polakker seg med at de egentlig var på fisketur, men bilen deres var full av verktøy, og ikke en eneste fiskestang.

Over hele landet
Det er tredje året på rad Akershus gjennomfører en slik aksjon, og det kommer sannsynligvis flere. Også Hordaland og Sør-Trøndelag har tilsvarende aksjoner på gang. Fylkesskattesjef Knut Husabø i Hordaland sier at de vil konsentrere seg om hyttesektoren, der de tror det er mye ulovlig arbeidskraft. I Sør Trøndelag har de allerede hatt storstilte aksjoner i hytteområdene Oppdal og Røros, og dette vil de fortsette med.

Gjennom sommeren
Tro ikke at det er fritt fram i feriemåneden juli. I Hallingdal er aksjon Fjellprosjektet allerede i gang. 15 skatterevisorer og andre kontrollører skal sjekke byggebransjen på Geilo og i Hemsedal i løpet av juni og juli. Resten av dalen får besøk etter sommerferien.

– I byggenæringen i Hallingdal er det mye bruk av utenlands arbeidskraft, spesielt fra Øst-Europa. Det er ei vanskelig oppgave å kontrollere disse, men vi har spesialutdannete folk til denne delen av Fjellprosjektet, sier fylkesskattesjef i Buskerud, Chris Erichsen til NRK Buskerud.

Både byggmesterlauget i Hallingdal og Fellesforbundet er positive til aksjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *