Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Beliggenhet viktigere enn pris

Beliggenhet betyr mer enn pris for nordmenn når de skal kjøpe bolig. For kvinner er dessuten lav kjøpesum viktigere enn for menn.

Hele 97,7 prosent av nordmenn anser beliggenhet som helt avgjørende eller viktig ved boligkjøp. Prisen på boligen betyr like mye for 89,9 prosent, ifølge en ny undersøkelse utført på oppdrag for rubrikktjenesten Tinde.

-Dette kan tyde på at folk flest har mye penger å rutte med. De er villige til å påta seg gjeld som følge av de tror markedet kommer til å stige eller holde seg sterkt i tiden som kommer, sier administrerende direktør Svein Andreassen i Tinde.

-Kvinner mer fornuftige
Markedsdirektør Rune Garborg i DnB NOR Eiendom stiller seg bak funnene i undersøkelsen. Hans inntrykk er at kvinner ofte er mer fornuftige enn menn ved boligkjøp.

-Min erfaring er at kvinner som gruppe er mer nøkterne enn menn. De lar seg ikke rive med i en budrunde like enkelt som menn, og har enklere for å hoppe av hvis de mener budene blir for høye i forhold til boligens verdi, sier Garborg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *