Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Moss med manifest mot svart arbeid

Som første kommune i landet har Moss vedtatt et manifest mot svart arbeid. Byen opplever en byggeboom, men med den følger også avdekking av en rekke lovbrudd i næringen.
– Derfor må vi sette søkelyset på byggebransjen i vårt distrikt, sier ordfører Per-Erik Krogsvold til Moss Avis.

– Svart arbeid er et økende problem i hele landet. Vi skal ikke dømme noen på forhånd, men følge nøye med på det som skjer lokalt., fortsetter ordføreren. Nå skal flere etater samkjøres slik at det skal bli lettere å avdekke ulovlig virksomhet.

Vekker begeistring
– Vi tente på dette opplegget. Det er viktig at flere instanser samarbeider, sier Per G. Davidsen ved arbeidstilsynet i Moss. – Det er ikke lenge siden vi avdekket brudd på sikkerhetsbestemmelsene her i byen som førte til at arbeidet ble stanset.

– Som kontrollsjef ved kemnerkontoret er jeg opptatt av å holde søkelyset på svart økonomi, sier Bjørn Behn. – Derfor er jeg svært positiv til et samarbeid med disse instansene, sier han

Byggenæringens Landsforening (BNL) og Fellesforbundet besøkte nylig Moss. Der roste BNL-direktør Sverre Larssen kommunens initiativ og mente det var et eksempel til etterfølgelse. Også han hadde merket seg dårlige resultater ved kontroller på byggarbeidsplasser i Østfold.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *