Karasjok gir rabatt på byggesøknader

Karasjok kommune vil yte bedre service til næringsliv og innbyggere, og tilbyr nå 25 prosent rabatt på komplette byggesøknader i lavsesongen. Plan – og utviklingssektoren vil ha flere byggesøknader i desember, januar og februar.

Sommerhalvåret er høysesongen i Karasjok som i andre deler av landet.
90 prosent av byggesøknadene som kommer inn i disse månedene og mest hektisk er det om våren.

Derfor blir det lenge å vente. -Forsinkelsene på sommeren skyldes stort arbeidspress med mange innkomne søknader med saksbehandling, mye oppmåling og ferieavvikling, skriver kommunen på sitt eget nettsted.

Kommunens plan- og utviklingssektor påpeker at vedtak etter plan- og bygningsloven er gyldig i tre år.
Derfor kan det søkes i god tid før det skal bygges. Byggherre vil da få god tid til den siste planleggingen av sitt byggeprosjekt og det vil også være lettere å få tak i ledige fagfolk innen byggebransjen på vinteren/våren, heter det på kommunens nettsted.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *