Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Brutal realitet i Ål

Kommunepolitikerne i Ål kommune i Hallingsdal fortviler. Et større utbyggingsprosjekt midt i Ål sentrum blir slett ikke så fint som det ble vist på skisser i 2003, mener de. Men noe ulovlig har visstnok ikke utbyggerne gjort.

Det er misforholdet mellom de fargerike skissene av byggeprosjektet sett i fugleperspektiv og det snart ferdige prosjektet som enhver som kjører inn i Ål nå kan se ved selvsyn, som opprører politikerne. For mye asfalt og betong, hevder kritikerne.

Skandale og fiasko
– Spriket mellom skissene og det me ser er så stort at her har me å gjera med ein skandale, sa SV-representanten Kjell Arne Haavaldsen i formannskapsmøtet forleden. Og han fikk støtte fra motsatt politisk fløy.
– Denne utbygginga tok seg nydeleg ut på skissene. Slik prosjektet er gjennomført, er det ikkje fint i det heile teke, slo Sverre L. Mostue fra Fremskrittspartiet fast, ifølge avisa Hallingdølen.
Ordfører Torleif T. Dalseide fra Venstre måtte innrømme at det kunne se ut som om kommunen hadde vært for ettergivende, og at de strenge krava som gjaldt for utbyggingen av eiendommen, nok hadde mildna underveis.
KrFs Inger Elise Kaslegard konstaterte at i forhold til opprinnelig skissemateriale, framstår bygget som en fiasko.

Uferdig
Utbyggingen i regi av Sverre Etterlid AS er ennå ikke helt ferdig, noe leder Knut Haug i teknisk sektor i Ål kommune påpekte. Han advarte mot å dømme for hardt et prosjekt som ikke var ferdig. Han mente prosjektet vil ta seg noe bedre ut når beplantningen kommer på plass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *