Millionbot til Peab for korrupsjon

Entreprenørselskapet Peab er ilagt fem millioner kroner i foretaksbot etter at en tidligere toppsjef betalte private byggevarer verdt 600.000 kroner for en prosjektdirektør i ROM Eiendomsutvikling, et heleid datterselskap av NSB.

Prosjektdirektøren var tidligere ansatt i Peab. Senere ble samme mann eiendomssjef ved Ullevål sykehus, der han fortsatte å motta bestikkelser for å gi oppdrag til utvalgte entreprenører.

Felt på jakttur
Peab er ikke eneste selskap som har gitt sin tidligere ansatte penger og andre fordeler i bytte mot lukurative oppdrag. Også entreprenør Lars Tomas Karlsson og Nor Engineering har i følge Økokrim bidratt med både kontanter og andre ytelser til mannen, som samlet skal ha mottatt over en million kroner i bestikkelser. Da han var eiendomssjef på Ullevål sykehus, betalt Peab en jakttur til Kiruna.

Det er Aftenposten som slår saken stort opp i dagens avis. Etterforskningen mot mannen ble innledet etter at avisa for ett år siden omtalte forholdene.

Vedtatt boten
Peab har allerede bestemt seg for å vedta boten de er ilagt. Det er under en tidligere daglig leder at de fatale utbetalingene skal ha skjedd. Han omkom i tsunamien i Thailand i fjor, og trolig av den grunn har politiet valgt å ikke forfølge saken videre innad i Peab.
– Saken er en alvorlig ripe i lakken og veldig uheldig for oss. Straffbare handlinger som dette er noe vi ikke tolererer, og vi gjør alt vi kan for å forhindre at det skal skje igjen, sier administrerende direktør Petter Elvestad i Peab til Aftenposten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *