Utførelse uten ansvar

Polske håndverkere skyver ansvaret for eventuelle klager over på Proffjobb, et firma som formidler oppdrag til selvstendige polske håndverkere. Proffjobb på sin side, fraskriver seg ethvert ansvar for arbeidet som de polske håndverkerne gjør. Dette skriver Telemarksavisa.

I gårsdagens Forbrukerinspektørene på NRK uttalte Prognosesenterets adminstrerende direktør Bjørn Erik Øye at bruk av håndverkere fra Polen innebar høyere risiko, men enda større utsikter til god avkastning.

– Når du kjøper klær på salg til halv pris, må du ofte si fra deg muligheten til å bytte varen. Slik er det med håndverkertjenester også. Du får ikke halv pris og akkurat den samme tryggheten som før, sa Bjørn Erik Øye til NRK.

– Proffjobb tar klagene
– Det er Proffjobb som må ta seg av eventuelle klager via firmaets forsikringer, sa Tomasz Marc til Telemarksavisa i går. Han leder en gruppe på 14 polske håndverkere som jobber i Vestfold og Telemark. Oppdragene får de gjennom Proffjobb.

– Folk er skeptiske, det er klart, men vi er som navnet sier proffe, sa Marc. – Den som har gjort noe galt, får sparken, og firmaet må rydde opp. Vi har fått en viss sikkerhet fra Proffjobb om at de vil backe oss i slike saker.

Proffjobb tar ikke ansvar
Det er PR- og reklamefirmaet Target Marketing AS som står bak Proffjobb. Firmaet leder Eirik Mellbye tar i mot bestillinger på byggeoppdrag fra kunder. Så setter han sammen en gruppe håndverkere som passer til jobben.

– Kundene ringer til meg og beskriver jobben som skal gjøres. Vår oppgave er å formidle dette videre og skaffe riktig folk til oppgaven. Vi sender ikke regning. Den enkelte polske håndverkeren sender kunden regning. Verken Proffjobb eller Target Marketing AS tar på seg noe som helst ansvar i forbindelse med arbeidet som gjøres, sier Mellbye, men legger til:
– Oppstår det feil er det veldig dumt, men vi står som en sikkerhet slik at folk skal slippe å krangle med håndverkeren.

Les artiklene Det er Proffjobb som står for garantien og Billige håndverkere uten klart ansvar i Telemarksavisas nettutgave og se Forbrukerinspektørenes sak på NRKs nettsider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *