Tømrer Daniel Mork, markedsansvarlig Peder Godvik og tømrer Gustav Brustad-Nilsen på demodagen til Duri Fagprofils proffsenter på Brobekk. (Alle foto: Byggmesteren)

Stor demodag hos Duri Fagprofil for håndverkere og elever

– Håndverkerne i ROT-markedet handler stadig mer hos oss på Brobekk, sier markedsansvarlig Peder Godvik som inviterte kjente tømrere og elever fra Kuben på trippel demodag.

– Vi vil at det alltid skal skje noe på proffsenteret. I dag har trippel demonstrasjon med Hikoki, Metabo og Kobot som skjærer plater i flere materialer, forteller Godvik ute på parkeringsplassen til byggevarehandelen øst i Oslo.

Les også: Duri Fagprofil åpner proffsenter i Bergen

Proffene velger fristilt faghandel

Duri Fagprofil merker lite til nedgangstidene i byggenæringen. Flere proffkunder og gode omsetningstall målt mot samme periode i fjor, lover godt for 2024, mener markedsansvarlig Peder Godvik som har funnet en lur måte å telle kunder på.

– Kaffemaskinene sier noe om pulsen i huset. Her går det mer enn 1000 kopper kaffe om dagen til kunder. Vi ser at det går mer kaffe og at de ulike avdelingene våre øker omsetningen. Veksten startet hos gulvleggerne, så våtromsbyggerne og nå kommer malerne, forklarer Godvik.

Uavhengig av leverandører: – Vi vokser hos de selvstendige håndverkerne. Små og mellomstore firmaer vil ha et bredere utvalg og raskere leveranser enn de får andre steder, sier Peder Godvik i Duri Fagprofil. (Foto: Byggmesteren)

De mindre håndverksbedriftene har nok å gjøre med ROT-arbeider og merker mindre til fallet i byggingen av nye boliger.

– Vi er størst på løsninger og materialer til innvendig rehabilitering. Flere håndverkere oppdager oss innen ulike produkter – og de liker at vi har et nøytralt utvalg. I dag demonstrerer vi Hikoki og Metabo. Om 14 dager er det Bosch`sin tur. Her kan kunden selv velge – det er viktig for mange erfarne håndverkere, sier Godvik.

Duri Fagprofil satser på to nye proffsentere. Et har allerede åpnet i Fredrikstad og til sommeren åpner det tredje senteret på Minde i Bergen. (Foto: Byggmesteren)

Men byggevarebutikken merker litt til nedgangstidene. Godvik forklarer at de følger ekstra nøye med på oppgjøret for byggevarer og verktøy.

– Vi er veldig strenge. Men det går begge veier. Kunder som ikke overholder sine forpliktelser overfor oss, blir stoppa fort – og så åpner vi veldig fort igjen når de har ting i orden, fastslår Godvik.

Samtidig prøver Duri Fagprofil å ha en balanse og kjenne folka de handler med.

– Vi ser at flere sliter og vi har vært en støttespiller for de som har kanskje vært på felgen. Skal de starte opp igjen, skjønner vi at da må de ha varer for å kunne jobbe. Du må kjenne folk, og det er tillit som bestemmer en del tilfeller, sier Godvik.

Demo av lakkfreser, spikerpistoler og kobot

Når morgenrushet av håndverkere har avtatt, kommer 30 byggfagelever fra Kuben videregående til demodagen.

– Vi har åpne dager ukentlig med løsninger og materialer. I dag viser vi frem en plateskjærende robot og verktøy fra Hikoki og Metabo, sier Godvik.

To kjente tømrere fra TV og sosiale medier har også møtt på Brobekk. Tømrer Daniel Mork fra Mork Snekkerservice er blid, positiv og reklamerer for faget som mange av elevene er på vei inn i.

Tømrer og influencer Daniel Mork (t.v) fra Averøy forklarer byggfagelevene fra Kuben om muligheter og forventninger i håndverksfagene.

– Guttene får mat, prata med Daniel og testet ut verktøysnyheter som de ikke kjenner godt fra før av. Vi synes det er viktig at elevene får et faglig avbrekk der de lærer nytt og møter fagfolk som trives og lykkes i fagene, sier Peder Godvik.

Byggfagelevene fra Kuben får borre, skyte spiker, frese og sage en times tid før det er lunsj og omvisning inne hos proffsenteret til Duri Fagprofil. (Foto: Byggmesteren)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *