Hørselsvernet lades under alle lysforhold. (Foto: Peltor)

Hørselvernet lader seg selv med solceller

3M Peltors nye hørselvern er verdens første med egne solceller i hodebøylen som kan lade inne og ute, sommer og vinter.

3M Peltor WS Alert XPV er navnet på nyvinningen fra svenske 3M Peltor.

Sparer millioner av batterier årlig

– Et av målene med dette produktet har vært å redusere forbruket av batterier. Vi anslår at våre produkter bruker mellom 20 og 30 millioner AA-batterier årlig. Dette produktet reduserer det behovet, sier Peltors leder for produktutvikling Fredrik Johansson.

– Headset som drives av solenergi er et viktig skritt for oss som vil være miljløvennlige, sier Johansson. (Foto: Peltor)

Solcellene i hodebøylen er utviklet av et annet svensk selskap, Exeger, som mener at produktet Powerfoyle er verdens første formbare solcelle-løsning. Sammen med 3M har man så videreutviklet solcellen med et beskyttende lag fra 3M.

– Vår solcelle er 1 millimeter tykk og fleksibiliteten gjør at den kan tilpasses alle former. Fordi våre solceller består av en enhet, kan den oppta lys både inne og ute, forklarer Exeger. Selskapet håper å bruke Powerfoyle i mange produkter. Dersom solcellen yter godt i et hørselvern for byggebransjen i nordisk klima, vil den være velegnet og hardfør nok for mye annet, mener Exeger.

Powerfoyle fra svenske Exeger. (Foto: Exeger)

Ifølge importøren Staypro lades hørselvernet under alle lysforhold. Det fylles raskere i sollys, men får også en liten ladning under vanlige taklamper. I de lysere månedene av året kan driften i stor grad eliminere behovet for ladning, mens det i de mørkere månedene kan trenge å lades med en USB-C-kabel.

I den medfølgende appen kan du alltid se hvor mye ladning hørselsvernet får fra batteri kontra lys, og få et estimat på hvor lenge batteriet varer under gjeldende forhold.

Verner med bedre lyd

Hørselvernet leveres med Bluetooth Multipoint som tillater oppkobling til flere lydkilder samtidig. En annen funksjon er WorkingAudioProfiles (WAP), som tilbyr brukerne muligheten til å velge mellom forhåndsinnstilte lydprofiler skreddersydd for ulike arbeidsmiljøer. Med såkalt frekvensjustering tillater teknologien en mer personlig og behagelig lytteopplevelse, selv i støyende miljøer, lover Peltor.

3M PELTOR har også lydprofiler spesialtilpasset for musikk og podcaster. Tanken er å gjøre WS ALERT XPV til mer enn bare et hørselsvern, men til en integrert del av brukerens daglige liv. (Foto: Peltor)

En annen nyhet er den nye multifunksjonsknappen, som brukeren kan tilpasse i den tilhørende appen. Multifunksjonsknappen kan programmeres for spesifikke funksjoner som å fortelle hva klokken er, veksle mellom forskjellige moduser eller speile Bluetooth-knappen på den andre klokken. En viktig funksjon er Push to Listen, som lar brukeren slippe inn omgivende lyder med et knappetrykk, og den støyreduserende mikrofonen.

– Sistnevnte har dessuten blitt forbedret for å gi enda bedre samtalelyd, sier Staypro.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *