Hørselvern med DAB-radio fra Peltor. (Foto: Tools)

Hørselvern med DAB+ radio

Snart blir det stille i mange eldre hørselvern med radio, siden disse ikke har DAB+. Peltors nye erstatning fås med bøyle eller hjelmfeste.

– Etterspørselen har vært enorm, forteller Ingunn M. B. Hegna hos TOOLS Kongsberg om DAB-hørselvernet fra Peltor, som nå er kommet på markedet.

Fungerer i de fleste støyende miljøer

Hvis du kjenner til hørselvern fra Peltor har du nok vært borti Optime-serien deres, og denne nyheten tilsvarer Optime II når det gjelder støydemping.

Det betyr at modellen med bøyle har en SNR på 31 dB, mens modellen for hjelmmontering har en SNR på 30 dB.

(Foto: Tools)

Stig Isaksen i 3M Norge forteller at dette gjør at hørselvernet kan brukes i miljøer inntil cirka 110 dB.

– Samtidig er det viktig å påpeke at man bør ha på seg hørselvernet hele tiden når man jobber i et støyende miljø. Det er blant annet derfor vi ikke satte noe display på hørselvernet, for at folk ikke skal ha noen grunn til å ta det av seg og se på det, sier han.

 

Enkel styring

Hele hørselvernet styres gjennom to store knotter – en multifunksjonknapp som også styrer volum, og et hjul som styrer kanalvalg.

Du kan lagre inntil 10 DAB+-stasjoner som favoritter, og hvis du heller vil høre på din egen musikk kan du koble til eksterne lydkilder, som MP3-spiller eller telefon, med en vanlig 3,5-millimeters minijack.

(Foto: Tools)

– Da hører du også om det ringer eller kommer SMS, selv om denne modellen altså ikke har noen mikrofon du kan snakke i. Siden dette er helt digitalt bruker det jo litt strøm, og vanlige AA-batterier holder til rundt 25 timers drift. Derfor velger de fleste å anskaffe Peltors oppladbare batteripakke, som kan brukes inntil 18 timer mellom hver opplading, og batteriladere for enten 220 V eller 12 V finnes som tilbehør. Hvis du glemmer å skru av hørselvernet slår det seg også av automatisk etter fire timer, forteller Isaksen.

Venteliste

Hos TOOLS Kongsberg er det ventelister for å få tak i nyheten – særlig modellen med hjelmfeste, som fortsatt er på vei inn.

– Etterspørselen har vært enorm. Da det ble kjent at den skulle komme var det flere som tok kontakt og ba oss sette noen til side, og vi ble omtrent utsolgt på en uke. Hvis du vil ha et slikt sett burde du egentlig bare kontakte din nærmeste TOOLS-butikk og høre om de har noen på lager, og eventuelt sette deg på venteliste. For det kommer jo inn flere, forteller Ingunn M. B. Hegna hos TOOLS Kongsberg.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *