Odd Magne Sletten (styreleder OBG), Erland Dahlgren (prisvinner), Tor Sverre Borgedal (daglig leder i Borgedal Bygg AS) og Liv Ellen Espnes (daglig leder i Opplæringskontor for Byggfagene i Gudbrandsdalen). (Foto: OBG)

OBGs Lærlingpris til Erland fra Fåvang

– Erland Dahlgren har vært en meget flink og engasjert lærling i Borgedal Bygg, sier opplæringskontoret for byggfagene i Gudbrandsdalen.

For å stimulere til økt rekruttering til tømrerfaget, og å bedre motivasjonen hos lærlinger og bedrifter, har Opplæringskontor for Byggfagene i Gudbrandsdalen (OBG) opprettet en lærlingpris som kan deles ut en gang årlig.

Faglig flink og lærevillig

Dahlgren ble overrasket med Lærlingprisen for 2023 – 10 000 kroner samt diplomer til vinner og lærebedrift –  på OBGs generalforsamling.

– Erland er ydmyk og lærevillig. Han viser god forståelse for faget, og ønsker tydelig å levere god kvalitet på arbeidet sitt. Han produserer i et godt tempo uten at det går utover finish, og har generell god orden både på arbeidsplassen og sitt eget verktøy, sier juryen.

– Erland er en god representant for tømreryrket og en fin representant for firmaet, kunder og andre samarbeidspartnere, sier Odd Magne Sletten (styreleder OBG) med Erland Dahlgren (prisvinner), Tor Sverre Borgedal (daglig leder i Borgedal Bygg AS) og Liv Ellen Espnes (daglig leder i Opplæringskontor for Byggfagene i Gudbrandsdalen). (Foto: OBG)

Dahlgren har utmerket seg i Borgedal Bygg med engasjement og godt humør.

– Erland er alltid presis og til stede i faglige diskusjoner, skriver juryen og legger til at Dahlgren fikk meget godt bestått på svenneprøven sin noe som var høyst fortjent.

OBG skriver at Lærlingprisen skal være et signal utad om at OBG tar opplæringen seriøst, og den skal tildeles lærlinger som har utmerket seg i perioden fra han/hun/hen startet på VG1 og fram til vedkommende har avlagt og bestått fag-/svenneprøve.

Hensikten med OBGs lærlingpris skal også være å øke forståelsen for hva kunnskap og kompetanse betyr for håndverkeren/fagarbeideren. Videre er det tenkt at den vil styrke interessen for fagopplæring og yrkesrettet utdannelse, uttaler opplæringskontoret for byggfagene i Gudbrandsdalen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *