Ifjor ble Håndverkskompaniet kjøpt opp av investeringsselskapet Adelis. Nå blir Bico også en del av satsingen på ROT-markedet. F.v.: daglig leder Sivert Varvin, styreleder Petter Eiken, grunnlegger Jan Terje Skalmerud og prosjektleder Glenn A. Messel. (Foto: Håndverkskompaniet)

Bico og Håndverkskompaniet satser sammen på byggfornyelse

Bedriftene slås sammen i Vokstr og målet er en samlet omsetning på 3 til 4 milliarder kroner innen 2025.

I fjor vår gikk investeringsfondet Adelis sammen med Håndverkskompaniet for å etablere en gruppe som skal tilby tjenester innen byggfornyelse i Norge. Nå blir også Kristiansandsselskapet Bico en del av satsingen, skriver Vokstr i en pressemelding.

Større i ROT-markedet

Gruppen har fokus på å ivareta og oppgradere eksisterende bygg, og skal fortsette å vokse både organisk og gjennom videre oppkjøp. Målet er en samlet omsetning på 3-4 milliarder innen 2025. Med Bico vil gruppen ha 225 ansatte en samlet omsetning på nærmere 1,8 milliarder og et driftsresultat på ca. 100 millioner.

– Etter å ha fulgt det nordiske markedet for byggfornyelse i mange år, opplever vi at tiden er moden for en større profesjonell gruppe i Norge, sier styreleder i Vokstr Petter Eiken. Totalmarkedet for denne typen tjenester er på rundt 200 milliarder. Vi ser økt behov for fornyelse av både offentlig og private bygg fremover, drevet av blant annet strengere miljøhensyn, og anser dette som et robust marked med fortsatt vekstpotensial. Bico er en naturlig del av vekstplattformen, og gir Vokstr en sterk posisjon i dette markedet fra start, sier Eiken.

Bico er en landsdekkende aktør på innredning, og for internasjonale kunder gjør Bico prosjekt på tvers av Skandinavia. Byggvirksomheten har Sørlandet som sitt hovedmarked. Selskapet har hovedkontor og produksjonslinje for spesialinnredning i Kristiansand og et avdelingskontor på Vinterbro utenfor Oslo.

– Bico har vokst betydelig de siste årene, men har fremdeles et stort vekstpotensial. I Vokstr får vi nå en solid og profesjonell tyngde i ryggen, men samtidig frihet til å dyrke vår egen kultur og identitet som er viktig å bevare i videre vekst, sier styreleder i Bico, Eirik Frantzen.

– Vi deler Vokstr sitt perspektiv på potensialet for en større gruppe fokusert på byggfornyelse i Norge. Det er satt ambisiøse bærekraftmål i både offentlig og privat sektor; skal vi ha en sjanse til å nå dem må det investeres betydelig i gjenbruk og transformasjon av eksisterende bygningsmasse. Sammen med Adelis og Håndverkskompaniet opplever vi at vi er godt posisjonert for å bygge Norges ledende gruppe i dette segmentet, sier Knut Harald Nilsen, en av grunnleggerne i Bico. Han vil sammen med Eirik Frantzen og selskapets tre divisjonsdirektører videreføre sitt eierskap i Vokstr.

Satser på Sørlandet og vil vokse videre

– Vi er svært fornøyde med å ha fått Bico med på laget, sier Group CFO og Head of M&A i Vokstr, Marie Øymyr Moe. Bico er en ledende aktør innen byggfornyelse med lange og stolte håndverkstradisjoner. Vi får en solid tilstedeværelse på Sørlandet og dermed et større geografisk nedslagsfelt for gruppen. I tillegg får vi med oss en ledende landsdekkende virksomhet innen innredning med betydelige synergier mot både Håndverkskompaniet og fremtidige selskap i gruppen. Selskapet er en god kulturell match med Håndverkskompaniet og vi ser frem til å videreutvikle gruppen sammen, sier Moe.

– Vi er imponert over hva Bico leverer med alle sine dyktige håndverkere og funksjonærer og ser frem til godt lagspill om utviklingen av den ledende aktøren innen rehabiliteringstjenester i Norge, sier CEO i Håndverkskompaniet, Sivert Varvin.

Adelis vil fortsatt være majoritetseier i Vokstr, mens resten av selskapet vil være eid av grunnleggerne og andre ansatte i både Bico og Håndverkskompaniet. Vokstr er en solid plattform for å bygge Norges ledende gruppe for rehabilitering, ombygging og tilbygg (ROT), sier Jørgen Møinichen og Lene Stern i investeringsfondet Adelis Equity Partners.

Selskapets ambisjon er å styrke gruppen med flere nye oppkjøp og partnerskap med ledende entreprenører de neste par årene, sier de.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *