Gjennom tiltak som støtteordningen Klimasats har flere kommuner testet ut fossilfrie anleggsplasser.(Illustrasjonsfoto: Espen Larsen, Miljødirektoratet)

Klimakrav til bygge- og anleggsplasser i forurensingsloven

Flere kommuner har bedt regjeringen endre loven slik at de kan stille klimakrav til bygge- og anleggsplasser. Regjeringen vurderer at forurensingsloven er best egnet som hjemmel for slike krav. Nå skal Miljødirektoratet «meisle ut detaljene».

Regjeringen ber nå Miljødirektoratet lage et høringsnotat som åpner for å gi kommunene hjemmel til å stille klimakrav til bygge- og anleggsplasser etter forurensningslovgivningen.

Håper på nye klimakrav raskt

– Mange kommuner i dag offensive og ambisiøse klimakrav til bygge- og anleggsplasser Det er bra. Regjeringen vil nå støtte kommunenes klimaarbeid ytterligere, og se på hvordan vi kan utvide mulighetene de har til å stille klimakrav til bygge- og anleggsplasser, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide.

Regjeringen ber nå Miljødirektoratet lage et høringsnotat som åpner for å gi kommunene hjemmel til å stille klimakrav til bygge- og anleggsplasser etter forurensningslovgivningen. Der vil fordeler og ulemper komme tydelig fram.

– Miljødirektoratet peker på at forurensingsloven er godt egnet. Jeg håper det skal gi resultater og at krav kan komme på plass raskt, sier Espen Barth Eide.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *