(Illustrasjon: EFFEKT)

Fyresdal næringsvinner på Bulyst og tretopp-turvei

Telemarkkommunen Fyresdal er kåret til landets mest næringsvennlige kommune i klassen for mindre kommuner.

Halden kommune i Østfold fikk prisen for i klassen for de største. Kåringen er et felles initiativ fra NHO og KS.

Juryen framhever Fyresdal for at den har «Bulyst og næringsutvikling» som overordnet mål i arbeidet med kommuneplanens samfunnsdel. Kommunen vil bidra til at næringslivet får arbeidskraft, og arrangerer en arkitektkonkurranse for å utvikle alternative boformer. Fyresdal får også et heftig reisemål i år, Tretoppveien. Her kan du både rusle og trille 15 meter over bakken på en kilometer lang universelt utformet plankevei på stolper, skriver juryen.

Les også: Lokal byggmester bygger tretoppvei i Fyresdal

Bærekraftig ressursbruk

Kommunen jobber aktivt for å sikre energiforsyning og har blant annet etablert MYLDR Energipark Fyresdal AS. Her skal det legges til rette for sirkulærøkonomi og bærekraftig ressursbruk som skaper framtidas arbeidsplasser.

 

Framoverlente Halden

– Halden kommune er en foregangskommune i digitalisering og innovasjon, og har vist seg å være omstillingsdyktig og fremoverlent mot bedriftene den er vertskap for. Dette gjenspeiles i rask og god service, og forutsigbarhet i planer og politikk, sier juryen om vinneren i klassen for kommuner med mer enn 15.000 innbyggere.

Kan inspirere andre

– Halden og Fyresdal er to verdige vinnere som på hver sin måte kan inspirere andre med måten de legger til rette for næringslivet. Kommuner som lykkes med et velfungerende næringsliv blir også attraktive lokalsamfunn med arbeidsplasser og aktivitet, sier administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid.

Les mer om kåringen hos NHO

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *