Den nye overflatebehandlingen er hardere og absorberer mindre vann, noe som resulterer i at mindre smuss fester seg til overflaten. (Foto: BMI Norge)

Zanda betongtakstein får sunnere overflate

Alle betongtakstein fra Zanda får ny overflate uten kjemikalier, med like effektiv beskyttelse mot tilgroing av mose og alger som dagens takstein, sier BMI Norge.

BMI har i flere år, sammen med en av verdens ledende kjemikalieleverandør, utviklet en innovativ overflatebehandling på all betongtakstein fra varemerket Zanda.

Smartere overflate uten kjemikalier

Den nye overflatebehandlingen er hardere og absorberer mindre vann, noe som resulterer i at mindre smuss fester seg til overflaten. Overflaten tørker også hurtigere etter at den har blitt våt. Synergien mellom disse to egenskapene bidrar til å redusere biologisk vekst på taksteinen.

Nå lanserer BMI Norge, en av Europas fremste leverandører innen tak, en ny og innovativ overflatebehandling på alle sine Zanda betongtakstein. (Foto: BMI Norge)

– Den tradisjonelle måten å forhindre tilgroing av mose og alger på malte overflater har vært å tilsette filmkonserverende kjemikalier i malingen. I likhet med utemaling for hus, har dette også vært den tradisjonelle metoden for betongtakstein. Den nye overflatebehandlingen har så gode mekaniske egenskaper at de filmkonserverende kjemikaliene ikke  er nødvendige lenger for å oppnå beskyttelse mot tilgroing. Derfor får du en like god beskyttelse som før, bare mer skånsom mot naturen, sier Mikael Berg – ansvarlig for BMIs Zanda produktportefølje for skråtak i Norden.

Med Zandas nye overflatebehandling blir det enklere for håndverkeren og privatpersoner å velge en betongtakstein som er mer skånsom mot miljøet, uten å gå på kompromiss med den kjente Zanda kvaliteten og designet. I løpet av kort tid er hele Zandas produksjon av takstein i Norge skiftet til den nye innovative overflatebehandlingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *