Esstack Nordic Pro er klassifisert i henhold til BREEAM-NOR, og er fritt for både lukt og løsemidler. (Alle foto: ESSVE)

Monteringslimet fester ned til -15 grader

Monteringslimet Esstack Nordic Pro er enkelt å bruke hele året, og er det første monteringslimet som gir solid og umiddelbart feste ned til 15 minusgrader.

Håndverkerne er allerede svært fornøyde med limet.

Esstack Nordic Pro er utviklet for det norske klimaet og forlenger sesongen for utendørsprosjektene. Det umiddelbare festet gir håndverkere fortgang i prosjektene sine, og et slikt sterkt lim for alle årstider har vært etterspurt i proffmarkedet, sier Pål Jahr som er teknisk ansvarlig i ESSVE Norge.

Proffens førstevalg for varierte oppgaver

Det er ikke lenge siden limet ble lansert, men flere håndverkere har allerede rukket å ta det i bruk i arbeidshverdagen. Tor Morten Odden, som driver håndverkerfirmaet Lillegrinden AS i Trysil, er én av dem. Og han er storfornøyd.

– Dette limet blir førstevalget på mange jobber, sier Tor Morten Odden.

–Det er veldig gøy å merke at Esstack Nordic Pro var såpass enkelt å bruke, spesielt når det hadde blitt fraktet i kulda mellom oppdragene. Jeg kunne enkelt få det ut av tuben og bruke det umiddelbart. Limet tåler altså å bli liggende i en kald bil en god stund uten at det fryser til, noe som lønner seg på de kalde, lange vinterdagene vi har her i Trysil. Så vidt jeg vet er denne egenskapen helt unik innen monteringslim, og gir en trygghet og effektivitet for oss håndverkere. Sannsynligvis vil limet bli førstevalget i mange jobber fremover, sier Odden.

Fritt for løsemidler og lukt

Limet fester like godt på en varm sommerdag som en kald vinterdag, noe som gjør det til en ypperlig helårsfavoritt for proffen som ønsker å kjøpe inn færre produkter. Etter hvert kan han se for seg at limet vil erstatte flere av de andre produktene han har i verktøykassa.

Dette gir også fordeler for miljøet.

– Hvis man har mange ulike produkter med datostempling, risikerer man at noen av dem blir stående og gå ut på dato før man får brukt dem opp. Færre produkter betyr mindre unødvendig avfall, sier håndverkeren.

Som i andre bransjer fremmes klima og miljø i økende grad i bygg- og anleggsbransjen. Esstack Nordic Pro er klassifisert i henhold til BREEAM-NOR, og er fritt for både lukt og løsemidler.

ESSVE viser at miljøhensyn er viktig

–Vi håndverkere bør prioritere å ta hensyn til klima og miljø der vi kan. Her må leverandørene vise vei, fremme bærekraftige produkter og få håndverkerne til å forstå hvorfor miljøet er så viktig. Dette mener jeg ESSVE gjør i svært stor grad. Kundene setter også pris på håndverkere som bruker miljøvennlige produkter i husene deres og som viser at de tar ansvar, avslutter Odden.

Her er noen av egenskapene til Esstack Nordic Pro

  • Limer og fester umiddelbart ned til 15 kuldegrader
  • Kan brukes både innen- og utendørs
  • Herder på de fleste materialer, som metall, aluminium, tre, betong, stein, akustikkplater og listverk
  • Direkte lastebærende evne på 300 kg/kvadratmeter
  • Sluttbelastning på 27 tonn/kvadratmeter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *