Boligprosjektet Gåsakilen i Os utenfor Bergen med den nye Moelven-kledningen. (Foto: Pål Hoff, Moelven)

Ny impregnert furukledning med brannklasse D

Moelvens nye CU-impregnerte kledning har solgt over én million løpemeter i prosjektmarkedet og lanseres nå under navnet Værbitt.

– Værbitt er vår løsning til de kunder som ønsker en holdbar og transparent furu-kledning med lang levetid, sier Jostein Hauge Volden, kategorisjef for byggtre i Moelven.

Kledningen som leveres i faste lengder og i forskjellige dimensjoner og profiler, trenger ikke behandling når den monteres. Værbitt tilbys i fem forskjellige farger og er ferdig når den er montert på vegg.

Utfordret av brannkrav

– Dette er typiske egenskaper vi vet at kundene er opptatt av, og det var også derfor vi planla å øke Moelvens produksjon av royalbehandlet kledning. Ettersom denne satsingen er satt på vent inntil videre grunnet utfordringer med brannklassifiseringen og bruksmulighetene, så trigget dette i stedet innovasjonsgenet vårt, sier Volden.


CU-impregnert kledning er innsatt med en transparent beis som fremhever den naturlige strukturen i treverket. (Foto: Pål Hoff, Moelven)

– Moelvens beisede furu-kledning har vært gjennom et omfattende produktutviklingsløp, og kledningen er allerede levert til flere større bygg i prosjektmarkedet de to siste årene. Basert på de positive tilbakemeldingene har vi nå besluttet å kommersialisere produktet til alle vår kunder, sier Volden.

Resultatet er Værbitt-kledningen, som er godkjent i brannklasse D. Det betyr at man ikke trenger å dokumentere og gjennomføre fraviksanalyser eller koble på ekstra brannekspertise ved prosjekter i brannklasse D.

– Alle Moelvens kledninger det være seg gran eller furu, ubehandlet eller behandlet, er branngodkjent i brannklasse D i henhold til system 3 og trenger ingen fraviksanalyse, legger Volden til.

Klimasmart

– Værbitt er en klimasmart løsning, ettersom kledningen har holdbarhetsklasse 1 og en teknisk levetid på 60 år. Faste lengder gir også mindre kapp og redusert svinn på byggeplass, ifølge Volden.

Værbitt er en Cu-impregnert furukledning og innfarget med vannbasert beis i flere fargevarianter og med solid beskyttelse. Kledningen leveres ferdig overflatebehandlet og klar til montering. Det betyr at den i utgangspunktet ikke trenger etterbehandling når den er montert. Dersom du skulle ønske å friske opp fargen kan du vente inntil 6-8 år, eller du kan la den gråne naturlig.

(Foto: Pål Hoff, Moelven)

– Denne kledningen tåler all slags vær, og er klar til å stå furet værbitt over hele landet, sier Volden.

Produksjonen av Værbitt vil foregå ved Moelven Sør-Tre AS i Sannidal, ikke langt unna Kragerø.

– Moelven-produkter får man over hele Norge, og for en stor del av markedet vil kledningen fra Sannidal bli en kortreist kledning til det viktige kystmarkedet. Klimaet langs kysten er jo noe værbitt, avslutter Volden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *