Husbanken har gjort det enklere og mer effektivt å søke om boliglån. (Foto: Husbanken)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Enklere å søke Husbanken om boliglån

Husbanken har gjort det enklere og mer effektivt for privatpersoner å søke om lån til kjøp av bolig, og for utbyggere å selge boligene de har bygget.

Det er ikke lenger er krav om at man må ha inngått kjøpekontrakt på en bolig før det søkes om lån i Husbanken.

Enklere godkjenning og kontakt

– Forutsetningen for å få lån er at boligen du søker om lån til er godkjent for finansiering i Husbanken. Det er utbyggeren som søker om denne forhåndsgodkjenningen før de går i gang med byggingen av boligprosjektet, forklarer seniorrådgiver for lån og tilskudd, Marius Holt.

Elektronisk kommunikasjon, identifikasjon og signering gjør at hele søknadsprosessen nå er digital. Dette sparer boligkjøpere for både tid og kostnader. Kommunikasjonen mellom lånesøker og Husbanken blir også mer effektiv og sikker enn tidligere, skriver organisasjonen.

Husbanken har i tillegg opprettet et nytt direktenummer til sine lånesaksbehandlere.

– Utbyggere har ofte hjulpet boligkjøperne med å søke om lån i Husbanken. Dette trenger de i mindre grad å gjøre framover, nå kan lånsøkere ringe direkte til oss hvis de trenger hjelp, forteller Holt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *