Strømstøtteordning til bedriftene gir energitiltak for 5 milliarder

3.200 bedrifter får tilskudd i strømstøtteordningen som vil utløse investeringer på minst 5 milliarder kroner, ifølge bransjeorganisasjonen Nelfo.

Direktør for næringspolitikk Tore Strandskog i Nelfo. (Foto Moment studio)

– Vi vil rose regjeringen og Enova for raskt å få på plass regelverket og systemet for søknad og evaluering. Selv om det var korte frister, ser det ut som søknadsgjennomføringen har gått uten store problemer, sier Tore Strandskog, direktør for næringspolitikk i Nelfo.

Les også: Om bedriftene gjør energisparetiltak, kan de få strømstøtte

 

Støtte dekker halvparten

Bransjeforeningens gjennomgang viser at nesten 3.200 bedrifter har fått støtte på til sammen 2,3 milliarder kroner til store og små energitiltak. Når tiltakene er støttet med inntil 50 prosent, betyr det at bedriftene vil gjennomføre investeringer i energiforbedring på minimum 5 milliarder kroner.

Etterisolering på åttende plass

Halvparten av tilskuddene går til solceller, ny belysning og varmepumper.

I rangeringen over de 10 mest populære tiltakene, kommer utskifting av vinduer på fjerdeplass og etterisolering av tak/kaldt loft på åttende.

Øvrige populære tiltak er energiledelse, styringssystemer, energistyring- og målingssystemer, utskifting av eldre elektriske motorer, kompressorer og vifter, behovsstyring ventilasjon og utskifting av varmegjenvinner ventilasjon, forteller Nelfo i pressemeldingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *