Næringsminister Jan Christian Vestre presenterer strømstøtteordningen. (Foto: Skjermbilde fra regjeringen.no)

Om bedriftene gjør energisparetiltak, kan de få strømstøtte

Regjeringen lanserte fredag formiddag en strømstøtteordning som forutsetter at mottakerne gjør tiltak for å spare eller produsere strøm.

Støtteordningen gjelder for årets tre siste måneder når kraftprodusentene fra årsskiftet lanserer fastprisavtaler som skal være gunstigere for bedriftene, fortalte næringsminister Jan Christian Vestre på en pressekonferanse.

Med strømkostnader som er høyere enn tre prosent av omsetningen, kan bedrifter søke støtte. Men som et minimum for å få slik støtte, må bedriften gjennomføre en energikartlegging. Setter den også iverk energisparetiltak, kan den få mer i støtte og dessuten tilskudd til å dekke kostnadene til disse tiltakene, forklarte Vestre.

Slik er støtteordningens to trinn

Støttetrinn I: inntil 25 prosent av differansen mellom faktisk pris og 70 øre per kWh. Bedriften må som minimum gjennomføre energikartlegging.

Støttetrinn II: inntil 45 prosent av differansen mellom faktisk pris og 70 øre per kWh. Bedriften må gjennomføre energikartlegging, og i tillegg søke om tilskudd til og gjennomføre energitiltak. Den får tilskudd på inntil 50 prosent av investeringskostnaden knyttet til energitiltaket.

 

Les hele pressemeldingen her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *