Prototypen til nye Mercedes-Benz eSprinter imponerer med hele 475 kilometer på en lading. (Foto: Mercedes-Benz)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Kommende eSprinter kjørte 475 km på en lading

Under en nylig testkjøring av nye eSprinter som lanseres i februar 2023, gikk varebilen hele 475 kilometer på en lading.

Kjøreruten gikk fra Stuttgart til München og tilbake igjen, og inkluderte motorveier og variert topografi. Nye eSprinter har forventet verdenspremiere i begynnelsen av februar 2023, skriver Bertel O. Steen i en pressemelding.

En krevende rute med tanke på strømforbruk

– Det nærmer seg verdenspremiere på nye eSprinter, og den nylig gjennomførte testkjøringen viser at vi har mye å glede oss til. Pre-produksjonsbilen imponerer med en elektrisk rekkevidde på nesten 500 kilometer, og viser med dette at Mercedes-Benz mener alvor med elektrifiseringsstrategien sin, sier Per Ragnar Johansen, salgsdirektør for Mercedes-Benz varebil, hos Bertel O. Steen.

(Testkjøringen ble gjennomført den 19. oktober 2022 med en pre-produksjonsutgave av den nye Mercedes-Benz eSprinter. Foto: Mercedes-Benz)

Med fulladet batteri gikk ruten fra Mercedes-Benz-museet i Stuttgart til München lufthavn, og tilbake igjen. Dette tilsvarer en distanse på 475 kilometer gjennom en krevende rute med tanke på strømforbruk. Andelen av motorveier er nemlig høy, i tillegg til den krevende stigningen oppover den Schwäbische Jura. Den laveste delen av ruten var på 210 meter over havet og den høyeste på 785 meter over havet.

En kontrollør fra TÜV Süd satt i passasjersetet ved siden av testføreren fra Mercedes-Benz under hele prøvekjøringen. Som en nøytral testorganisasjon bekrefter TÜV Süd at forbruket på 21,9 kWh per 100 kilometer, i henhold til instrumentpanelet, ble oppnådd med én batterilading. Ved ankomst viste instrumentpanelet en gjenværende rekkevidde på omtrent ytterligere 20 kilometer.

Tre forskjellige batteristørrelser

Nye Mercedes-Benz eSprinter vil bli lansert med tre forskjellige batteristørrelser. Bilen som ble benyttet under testkjøringen var en ekstra lang eSprinter med høyt tak, og hadde det største av de tre tilgjengelige batteristørrelsene. Med den nye eSprinter implementerer Mercedes-Benz Vans konsekvent sin elektrifiseringsstrategi. Tallrike konfigurasjonsmuligheter og høy lastekapasitet, kombinert med lang rekkevidde, gjør eSprinter til en av de mest fleksible store elektriske varebilene i verden.

En kontrollør fra TÜV Süd satt i passasjersetet ved siden av testføreren fra Mercedes-Benz under hele prøvekjøringen. (Foto: Mercedes-Benz)

I dag kan kundene velge mellom fire elektriske modeller fra Mercedes-Benz Vans:

  • eVito
  • eVito Tourer
  • EQV
  • eSprinter

Med den nye eCitan vil hele varebilporteføljen ha et elektrisk alternativ.

Fra 2025 vil Mercedes-Benz Vans implementere neste trinn i sin elektrifiseringsstrategi med plattformen VAN.EA (Mercedes-Benz Vans Electric Architecture). Alle mellomstore og store varebiler basert på den nye modulære arkitekturen vil være helelektriske, skriver Bertel O. Steen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *