Mercedes-Benz eVito kan nå bestilles i Norge. (Foto: Daimler)

Første elvarebil fra Mercedes-Benz

Salgsklar: Norge er det andre landet som starter salget av den større eVito, etter Tyskland.

Mercedes-Benz forhandlerne er klare for salgsstart av den elektriske varebilen Mercedes-Benz eVito og bilene kan allerede nå bestilles. Leveringstidspunkt til kunde vil være fra annet kvartal neste år, lover importøren Bertel O. Steen.

Les også: Stor elvarebil snart leveringsklar

Minst 100 km rekkevidde

Norsk pris er fra 439.900 eks mva. Prisen inkluderer et rikholdig utstyrsnivå, som forventet i en premium-varebil. De første bilene som kommer i salg vil være låst til en fast forhåndsdefinert utstyrsspesifikasjon.

Mercedes-Benz eVito har en rekkevidde på 150 kilometer i henhold til den nye WLTP-normen med last, og vil under ugunstige vinterforhold med temperaturer ned til minus 30 grader Celsius, alltid ha en rekkevidde på minst 100 kilometer. Ved optimale forhold, kombinert med maksimal regenerering, kan rekkevidden økes til 180 kilometer.

I denne korte filmen ser du Mercedes-Benz eVito på vinterføre:

Varebilen for urbane strøk

eVito vil være spesielt egnet som arbeidsbil for ulike håndverkere i bynære områder. En TØI-rapport, som i 2016 hentet inn data fra de elektroniske kjørebøkene hos 115 lette varebiler i kommersiell trafikk, viste at 63,5 % av bilene ikke kjørte over 120 km pr dag, mens 37% aldri kjørte over 80 kilometer.

Daimlers undersøkelser har også konkludert med at budbilene i de europeiske byene i gjennomsnitt kjører rundt 100 kilometer om dagen.

– Det vil bli et behov for elektriske varebiler, spesielt i byområdene, i løpet av de nærmeste årene. Elektrifiseringen av kommersielle kjøretøy er ikke et mål i seg selv, men det er avgjørende at økonomi og lønnsomhet for brukerne er konkurransedyktig sammenlignet med dagens dieseldrevne varebiler, sier Per Ragnar Johansen, direktør Mercedes-Benz Nyttekjøretøy hos Bertel O. Steen.

 

Fakta Mercedes-Benz eVito:

Rekkevidde: 150 km (WLTP)
Nyttelast : 1000 kg
Lastvolum: 6,6 m3
Akselavstand: 5140 mm/5370 mm
Motoreffekt: 84 kW
Dreiemoment: 300 Nm
Batteri: 41,4 kWh
Toppfart: 80 km/t
(valgfritt 120 km/t)

Inkludert utstyr (et utvalg):

Norskmontert komfort skillevegg
Ryggekamera
Automatisk klima-anlegg
Dobbelt passasjersete
Sidekledning opp til tak i varerom (tre)
Tregulv i varerom
Doble bakdører
Elektrisk justerbare speil
Feste til lastestropper i varerom

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *