eSprinter varebil er i handelen nå. (Foto: Bertel O. Steen / Mercedes Benz)

Elektrisk eSprinter varebil

Nå starter salget av romslige Mercedes-Benz eSprinter med rekkevidde på 155 kilometer og som kan hurtiglades med 80 kW.

– eSprinter er en fleksibel varebil med god størrelse og null utslipp, og med hurtiglading er du raskt på farten igjen etter et lite ladestopp. De første bilene er klare for bestilling allerede nå, sier Per Ragnar Johansen, salgsdirektør for Mercedes-Benz varebil, hos Bertel O. Steen.

God plass og hurtiglading

Mercedes-Benz eSprinter dekker et bredt bruksområde innen bylogistikk. Den har en tillatt totalvekt på 3500 kg hvor maksimal nyttelast er på 891 kg. Lastevolumet er 11 m3, akkurat som på en sammenlignbar Sprinter med forbrenningsmotor. Den elektriske driften i eSprinter driver forhjulene med en effekt på 116 hestekrefter (toppeffekt) og et dreiemoment på opptil 295 Nm. Toppfarten er 120 km/t.

Lastevolumet er 11 m3, akkurat som på en sammenlignbar Sprinter med forbrenningsmotor. (Foto: Bertel O. Steen / Mercedes Benz)

Rekkevidden er på opptil 155 kilometer (WLTP) og batterikapasiteten er 55 kWh (installert). Den klasseledende hurtigladefunksjonen på 80 kW sørger for fleksibilitet, og batteriet kan lades fra 10 til 80 prosent på rundt 25 minutter.

Kjøreprogram og regenereringsmodus

Fire regenereringsmodus kan velges mellom via hendlene på rattet. I D- er det maksimal regenerering som står i fokus, og det er mulig å få til «enpedals-kjøring». Det betyr at bilen bremser kraftig når du går av gasspedalen slik at du kan få maksimal utnyttelse av regenereringen. Dersom modusen D ++ velges vil eSprinter «gli» når du går av gasspedalen.

eSprinter har en tillatt totalvekt på 3500 kg hvor maksimal nyttelast er på 891 kg. (Foto: Bertel O. Steen / Mercedes Benz)

Det finnes i tillegg tre kjøremoduser, og avhengig av valget som gjøres her, kjører eSprinter enten spesielt effektivt, eller med fokus på forbedret komfort.

(Foto: Bertel O. Steen / Mercedes Benz)

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *