Fagsjef Øivind Ørnevik i Byggmesterforbundet. (Foto: C. Kunøe)

Mange utdanningsmuligheter for tømrere

– Med svennebrev og teknisk fagskoleutdanning er man kvalifisert til det meste av mellomlederstillinger i byggebransjen, forteller Øivind Ørnevik, fagsjef for kompetanse i Byggmesterforbundet.

– Tømrere med fagskoleutdanning kan få en rekke forskjellige stillinger på linje med en som har bachelorgrad som byggingeniør. Det er ikke uvanlig å jobbe med taksering, saksbehandling, salg, service, rådgivning eller undervisning, fortsetter han.

Les også: Jonas så en mulighet da han ble sulten på ny kompetanse

 

En rekke utdanningsmuligheter

– For de med svennebrev er det vanligst å ta fagskoleutdanning eller mesterutdanning. De kan også ta en treårig bachelor for å bli lærer i byggfag på videregående skoler, eller en bachelor i tradisjonshåndverk. Dessuten kan de gå Y-veien som er ingeniørutdanning på universitetet.

De som har studiekompetanse, men ikke fag- eller svennebrev, kan gå ingeniørhøyskolen eller ta mastergrad innen bygg, miljø og teknologi.

 

Mesterutdanning i jobb

Mesterutdanningen er et kortere studieløp enn en fagskoleutdanning. Den består av økonomiledelse, markedsføring og yrkesteori. Utdanningen er spisset mot å bli en mellomleder i byggebransjen, eller starte egen bedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *