Prisvinnerne byggmester Arve Terjesen, byggmester Lars Nicolai Løvdal og daglig leder og byggmester Arvid Sollie. (Foto: Bygg og Bevar)

Sollie Bygg vant Bygg og bevarprisen 2022

– Sollie Bygg AS fra Risør er en allsidig byggmesterbedrift som leverer høy kvalitet på utfordrende prosjekter, sier juryen på årets Bygg og Bevar- treff.

Til stor applaus fra rekordmange fremmøtte på Sentralen i Oslo, kunne Sollie Bygg fra Risør motta årets Bygg og Bevar-pris, skriver Bygg og Bevar.

Allsidig byggmesterbedrift som leverer høy kvalitet

Juryformann Sjur Mehlum fra Multiconsult startet med å berømme de nominerte.

– Vi har aldri hatt så mange kandidater som i år, og det er mange sterke bedrifter fra hele landet.

Han gikk deretter over til å lese juryens beskrivelse av årets vinner

– Sollie Bygg AS tildeles Bygg og Bevarprisen 2022 for sine arbeider på Apotekerens stall i Risør. Prosjektet er godt utført, og levert i samsvar med bygningenes stil, alder, materialbruk, konstruksjon og lokale egenart. Apotekerens stall representerer dessuten en bygningstype som er viktig å bevare i trehusmiljøet i Risør.

Fasaden istandsettes. (Foto: Sollie Bygg AS)

I juryens begrunnelse heter det videre at Sollie Bygg AS er en allsidig byggmesterbedrift som leverer høy kvalitet på utfordrende prosjekter. Bedriften har gjennom mange år utmerket seg gjennom arbeidene med istandsetting og restaurering. De har også levert gode eksempler på tilpasninger til ny bruk i historiske bygninger.

Inne i bygget ble det funnet gammel kledning med reklame. (Foto: Sollie Bygg AS)

Bedriften vektlegger kompetanseutvikling hos egne ansatte og har flere lærlinger. I tillegg til Apotekerens stall i Risør, har juryen vektlagt tidligere prosjekter som Hasåsveien på Søndeled, Havnegata 8 og Storgata 8 i Risør.

Prisen ble tatt imot av eier Arvid Sollie som i tillegg til heder og ære, kunne ta imot en sjekk på 50.000 kr.

– I all verden, det er helt fantastisk! Det er den råeste utmerkelsen man kan få, var den første reaksjonen til Arvid Sollie da han mottok det glade budskapet.

Fokus på både gammelt og nytt

Sollie Bygg ble stiftet i 1997 og grunnleggeren av selskapet, Arvid Sollie, er tredje generasjons byggmester.

Sollie Bygg anses som en foregangsbedrift når det gjelder antikvarisk bygningsvern i Østre Agder og restaurerer og rehabiliterer fredet og verneverdig bebyggelse, samt bidrar til revitalisering og sentrumsutvikling i Risør sentrum.

Tidligere i høst fikk Sollie Bygg oppdraget med å sette istand Gjerstad kirke fra 1848, og det er spesielt de store råteskadene i tårnet og spiret som skulle settes istand, etter lengre tid med lekkasjer. (Foto: Sollie Bygg AS)

De er også opptatt av å videreføre kunnskap om tradisjonshåndverk og tar inn lærlinger som får lære tradisjonelle håndverksmetoder, samtidig som de lærer de mer moderne sidene ved faget. Prispengene skal brukes på akkurat denne gruppen i firmaet, så de kan heve kompetansen sin innen bygningsvern.

Noe vil også falle på resten av de ansatte.

– På mandag blir det samling på kontoret med marsipankake og alt det som hører til, avslutter en fornøyd Arvid Sollie.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *