Minneord om Helge Sætre Gulbrandsen

Fredag 7. oktober gikk Helge Sætre Gulbrandsen ut av tiden, 67 år gammel.

Helge ble ansatt som fagsjef i Byggmesterforbundet i 1997, og kom da fra stillingen som ansvarlig for sekretariatet tilknyttet Opplæringsrådet for berg-, bygg- og anleggsfag – ORBA. Med sin bakgrunn som tømrer, byggmester og gjennom arbeidet for organisasjonene tilsluttet ORBA, var Helge klar til å ta fatt på oppgavene ved Byggmesterforbundets fagavdeling fra første arbeidsdag.

Helge kom til Byggmesterforbundet i en tid med store endringer i byggereglene som innebar krav til dokumentert egenkontroll og nytt regime for ansvarsrett. Dette utløste et stort behov for oppdatering av medlemsbedriftene. Over en lengre periode reiste Helge rundt om i hele landet for å kurse byggmestrene i de nye reglene. Videre var han sentral i arbeidet med å utvikle en KS-manual for at bedriftene kunne tilpasse denne til sin virksomhet og tilfredsstille dokumentasjonskravene for kvalitetssikring.

I sin tid som fagsjef bistod Helge forbundets ledelse med mange oppgaver også utenfor hans avdelingsansvar, og var også en anerkjent administrativ ressurs for forbundsstyret. Han representerte bygghåndverksbransjene i Mesterbrevnemnda og var i flere år styreleder i Fagrådet for våtrom.

Da Byggmesterforbundet begynte å diskutere mulighetene for å gi medlemsbedriftene et bedre tilbud innenfor forsikringer, var Helge en sentral bidragsyter. Han var derfor en opplagt kandidat til stillingen som daglig leder da det ble besluttet å etablere et agentselskap i 2003. Dette var et nybrottsarbeid i ukjent farvann. Helge viste seg å være rette kaptein til å manøvrere Byggmesterforsikring AS fra en krevende oppstart til å bli den naturlige leverandør av forsikringsprodukter og garantier til medlemsbedriftene. Selskapet har i alle år fått positive tilbakemeldinger for god innretning av sine produkter, effektiv skadebehandling og god kundeservice.

Byggmesterforsikring AS tilførte Byggmesterforbundet kompetanse innenfor forsikring- og garantiområdet, til stor nytte for forbundets ledelse i arbeidet med rammebetingelser innenfor dette området. Videre ble det utviklet et godt samarbeid mellom selskapet og forbundets jurister og fagkonsulenter.

Helge ledet Byggmesterforsikring AS i hele 16 år, men måtte av helsemessige årsaker si fra seg stillingen. Ved hans fratreden fremstod selskapet som velrenommert og solid. Byggmesterforbundet vil rette en stor takk til Helge for det store arbeidet han nedla for selskapet, medlemsbedriftene og Byggmesterforbundet som eier.

I 2016 ble Helge Sætre Gulbrandsen tildelt Byggmesterforbundets hederstegn som takk for fremragende innsats for byggmestrene i Norge.

Frank Ivar Andersen
Byggmesterforbundet

4 kommentarer til “Minneord om Helge Sætre Gulbrandsen

  1. Dette var trist. Takker Helge for mye god lærdom som er aktivt i bruk og vil være det i mange år. Mvh Rolf Eilerås Byggmesterforbundet Vestfold

  2. Helge var alltid åpen for en frisk diskusjon og la sjelden bort en mulighet til å si klart fra om han mente ting var rett eller galt.
    Slike folk burde vi hatt mange flere av !
    Arne Kristiansen – Byggmesterforbundet Helgeland

  3. Jeg vil minnes Helge som en åpen og god samtalepartner og dyktig kollega gjennom mange år i Byggmesterforbundet. Han var alltid opptatt av at arbeidet til Forbundet og senere Byggmesterforsikring skulle sette medlemmenes interesser først. Vi er mange som har mye å takke Helge for.

  4. Takk for innsatsen Helge!
    Du gjorde det lettere å være byggmester. Trist å ikke møte deg mer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *