- Jeg skal ut til så mange av medlemsbedriftene som mulig for å høre hva de mener, sier regionleder Bård Vegard Skogli. (Foto: Byggmesteren)

Byggmester Bård Vegard er forbundets nye regionleder i Nord

– Jeg brenner for landsdelen min og tømrerfaget. Nå kan jeg arbeide for begge deler, sier Byggmesterforbundet Nords nye regionleder Bård Vegard Skogli.

– Når jeg fikk sjansen til å komme hjem til byggmesterne kunne jeg ikke si nei, sier Skogli til Byggmesteren. Han overtar etter Anne Marit Stork, som blir plan- og næringsleder i Meløy kommune.

Byggmester med bred erfaring

Bård Vegard Skogli er utdannet byggmester og har bred erfaring fra bygg- og anleggsbransjen. Han forlater nå stillingen som regionansvarlig i rørleggerkjeden VB. Før det var han salgssjef i Norsk Fagutdanning og takstmann. Skogli kjenner godt til byggevarebransjen etter å ha vært salgssjef for byggevarer og armering hos Smith StålBygger’n Tromsø.

– Min kanskje viktigste oppgave blir å sørge for at medlemsbedriftene får tak i folk, sier regionleder Skogli.

– I dag går vi glipp av alt for mange fremtidige tømrere, prosjektledere og daglige ledere. Rekruttering til faget er en viktig oppgave for Byggmesterforbundet Nord, sier regionleder Bård Vegard Skogli. (Foto: Byggmesteren)
Skogli vil arbeide for at det er nok læreplasser i hele regionen.
k
– Dessuten må vi invitere inn flere flinke jenter og folk med en annen bakgrunn til faget. Landsdelen trenger alle de tømrerne vi kan få, fastslår Skogli.

Byggesaker og kompetanseheving

Regionlederen har sett seg ut noen arbeidsområder.
k
– Hvis myndighetene vil ha folk til å bo i hele Norge, må det gjøres noe med saksbehandlingstiden på byggesaker. I flere kommuner tar byggesøknader så lang tid at det går ut over driften til byggmesterne. Jeg er opptatt av vilkårene i offentlige rammeavtaler og knutepunktbestemmelser som hindrer folk i å bygge hus i distriktene, sier Skogli.
k
Som byggmester vet Skogli at bedriftene stadig trenger ny kunnskap.
k
– Vi skal hjelpe medlemsbedriftene med å stadig øke sin fagkompetanse. Det kan handle om å bruke riktige kontraktsvilkår, hvordan kvaliteten økes på leveranser og hvordan firmaet bestiller bedre, sier Skogli som regner med å reise mye i jobben.
k
– Nå må jeg først bli kjent med de ulike lokalavdelingene og laugene i Nord-Norge. Jeg skal ut til så mange av medlemsbedriftene som mulig for å høre hva de mener. Alle som har noe på hjertet kan bare ringe – det som er viktig for medlemmene i Nord vil jeg jobbe for, sier Byggmesterforbundets nye regionleder i Nord, Bård Vegard Skogli.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *