Kenneth Kvebek fra Maxbo Proff, Roy Veiby og Øyvind Ransberg fra Spire Bolig og Odd Henning Rikenberg fra Maxbo Bjørkelangen ser på mens elementene løftes på plass på byggetomten. (Foto: Katrine Lunke)

Her løftes det første Maxbo-huset på plass

I disse dager blir Norges første Maxbo-hus satt opp på Bjørkelangen utenfor Oslo. Den første huskunden er Spire Bolig, og to av eierne får huset som nærmeste nabo.

I fjor lanserte Maxbo sin egen hus-kolleksjon, og det ble Maxbo Bjørkelangen som solgte det første huset – tomannsboligen «Holmsund». Kunden er Spire Bolig, som eies og drives av Roy Veiby og Øyvind Ransberg. Maxbo-husene settes sammen av elementer fra Norsk Modul på Stathelle, og alle beregninger gjøres av Maxbo Tekniske Tjenester.

Sparer mye tid

– Dette var en husmodell og et konsept som passet veldig godt til vårt behov. Alt er prosjektert på forhånd og huset kommer levert som elementer. Det sparer oss for mye administrasjon og tidsbruk og gjør også at prisen blir veldig forutsigbar, sier Roy Veiby i Spire Bolig.

Odd Henning Rikenberg fra Maxbo Bjørkelangen og Roy Veiby og Øyvind Ransberg fra Spire Bolig var svært fornøyde da den første Maxbo-huset ble løftet på plass på tomten i Bjørkelangen. (Foto: Katrine Lunke)

Boligen skal settes opp på tomten mellom der Veiby og Ransberg bor, på et stort boligfelt i Bjørkelangen.

– Da vi fikk mulighet til å kjøpe denne tomten, slo vi til. Det er tross alt vi som skal se på dette huset, så da var det like greit at det var vi som bestemte hvordan det skulle se ut. Bjørkelangen er et område i god utvikling, så vi er også trygge på at vi får solgt huset, sier Veiby.

Tomannsboligen Maxbo Holmsund. (Illustrasjon: Maxbo)

Veiby er også prosjektleder i Kløver Rådgiving, mens Øyvind Ransberg er daglig leder iRansberg AS. Sammen startet de Spire Bolig for å sette opp Maxbo-huset.

– Så langt har alt gått veldig fint. Vi ser for oss at vi skal sette opp flere hus fra Maxbo her på Bjørkelangen. Det er flotte husmodeller, konseptet er enkelt og det kreves heller ikke medlemskap i en husskjede, sier Veiby.

Går utrolig fort

Proffselger Odd Henning Rikenberg på Maxbo Bjørkelangen har sammen med Maxbo Proff Byggesystemer fulgt prosessen fra huskjøpet til monteringen.

– Det er både hyggelig og spennende at det var vi som fikk selge Norges første Maxbo-hus. Vi har hatt god kontakt med både Roy Veiby og Øyvind Ransberg gjennom mange år fra tidligere prosjekter, og jeg er glad det var de som ble med på dette lille eventyret, sier Rikenberg.

– Nå er det veldig gøy å endelig se alle elementene til huset bli løftet på plass, og at det går så utrolig fort å sette det sammen til et ferdig hus, sier han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *