For å minimere kuldebroer og dermed også energiforbruket er det spesifisert et unikt fasadefestesystem fra fischer for alle bygninger på campus Albano i Stockholm. (Foto: fischer)

Smart innfestingssystem senker energiforbruket på enorm fasade

På det nye universitetsområdet Albano i Stockholm skal det bygges 1000 leiligheter og 70 000 m² med universitetslokaler. For å minimere kuldebroer og redusere energiforbruket leverer fischer et smart fasadeinnfestingssystem til byggene.

For å gjøre det mulig å feste lettere bæresystemer direkte gjennom isolasjonen og dermed minimere kuldebroer, skal fasadeplatene på byggene til det svenske campuset, Albano, festes med fischers fasadeinnfestingsystem ATK 601.

Unngår kuldebroer

– Det som er fordelen med ATK 601 er at produktet sparer deg for mye tid fordi systemet kan festes direkte der isolasjon er montert fra før. Dette gjør også at innfestingen kan holde støttesystemet oppe uten å tvinge frem kuldebroer. Det er mange leverandører av fasadeplugger, men vi er de eneste som har akkurat denne løsningen og det er derfor den ble spesifisert, sier Thomas Nordendahl, Nordic Technical Sales Manager hos fischer.

Han blir supplert av Fredrik Berglind, Technical Project Manager hos fischer, som fortsetter:

fischers fasadeinnfestingsystem ATK 601. (Foto: fischer)

 

– ATK 601 er et universelt utformet system som egner seg godt for lettere fasadematerialer med betongfester, som for eksempel ved campus Albano hvor det er montert fasadeplater av både Cembrit og Steni. Under prosjektet ble vi inkludert under planleggingsfasen, og det er viktig for å få alle detaljer på et tidlig tidspunkt. Det reduserer problemer på byggeplassen og sparer kostnader.

Bistått med god støtte

SBG Byggen AB er entreprenørselskapet som er ansvarlig for utvendige ferdigstillelse av konstruksjonen på alle byggene. De kom inn i prosjektet da rammen ble satt opp og har blant annet stått for montering av fischer sitt fasadesystem. Ove Johansson, anleggsleder i SBG Byggen AB, sier:

– Vi står for den utvendige ferdigstillelsen av konstruksjonen, som består av å få fasadesystemet på plass. Det har vært enkelt å jobbe med innfestingen, og vi har ikke hatt noen problemer. Fremfor alt har vi satt pris på hjelpen vi fikk fra fischer. De har vært veldig hjelpsomme og dyktige. De kom tidligere inn i prosjektet enn oss, og helt fra starten gitt oss ​​tegninger, festeprosedyrer og den hjelpen vi trengte. Vi er veldig fornøyde med støtten vi har fått fra fischer, og det har fungert over all forventning.

For å minimere kuldebroer og dermed også energiforbruket er det spesifisert et særlig fasadefestesystem fra fischer for alle bygninger på campus Albano i Stockholm. (Illustrasjon: fischer)

Thomas Nordendahl og Fredrik Berglind er to av fischers viktige tannhjul når det kommer til planlegging og fasadesystemer. De er en del av et nordisk team som er dedikert til å gjøre det enklere for kundene helt fra starten av prosjektet. Thomas Nordendahl konkluderer:

– Vi jobber med lignende prosjekter som Albano i hele Norden. Vi har spesialister på fasadesystemer, innfesting og skruer, og jobber med kunder på tvers av landegrenser for å skape gode resultater og finne tilpassede løsninger til hvert prosjekt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.