Den nye super-varebilen ble typisk nok lansert på en racingbane.

Elektrisk varebil med racing-kvaliteter

Trenger du en elektrisk varebil til superraske leveranser, kan det hende den nye SuperVan-en fra Ford er tingen.

Ford Pro Electric SuperVan har fire elektriske motorer som leverer rundt 2000 HK og en akselerasjon fra 0 – 100 km/t på under to sekunder, forteller Ford i en pressemelding. Varebilen har fem forskjellige kjøremodus. Bare en appellerer til normal kjøring, de fire andre invitert til stor fart: Track (tilpasset bane og slicksdekk), Drag (maksimal akselerasjon til drag racing) Drift (for spektakulær drifting) og Rally (for optimalt grep og ytelse på asfalt og grusvei med spesialdekk).

 

Presentert på racingfestival

Det var også på Goodwood Festival of Speed i Storbritannia de fikk sin debut.

­– Fra designet på fronten til sideskjørtene og bakdiffusoren er også SuperVan på alle måter en racinginspirert varebil, mens designet på bilens bakpart maksimerer marktrykket og gir SuperVan bedre veigrep, skriver Ford i pressemeldingen.

Bakparten skal gi bedre marktrykk.

Den nye SuperVanen sies fullt ut å utnytte potensialet i en elektrisk drivlinje og oppnår ytelser langt over det en varebil fra Ford har hatt noensinne. Den understreker også at Ford har forpliktet seg til en helelektrisk framtid.

 

Batteriet gir lavt tyngdepunkt

Den væskeavkjølte batteripakka, som er plassert slik at den bidrar til et lavt tyngdepunkt, kan full-lades på rundt 45 minutter fra en standard hurtiglader. Bilen er ikke bare den klart raskeste SuperVan, det er også den med klart lavest utslipp, skriver Ford, uten å utdype om det også omfatter produksjonen.

Pressemeldingen sier ikke noe om når den ny varebilen blir å se på norske veier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.