Enkelrum produserer en rekke mikrohus og anneks. Denne varianten er på 25 kvadratmeter. (Foto: Enkelrum)

Satser på svenske mikrohus i Voss

Byggmester Magne Hagenson og Siren Hovland i Byggmodul er blitt ny forhandler for svenske Enkelrums mikrohus i Norge.

Enkelrum har produsert egne småhus siden 2005 og har i dag tre egne fabrikker i Sverige. I februar sikret selskapet seg en erfaren forhandler i Norge.

Les også: Mikro-eneboliger har interesserte i kø

Stort behov for småhus

Boligmarkedet på Vestlandet er tøft for både kunder og utførende håndverksbedrifter. Nå vil forhandlerne på Istad i Voss tilby et rimeligere alternativ: Svenske mikrohus og hytter fra 20 til 60 kvadratmeter.

– Med de høye prisene som er nå, er dette et godt alternativ for å få folk inn på boligmarkedet. Her kan du få et nøkkelferdig hus på 40 kvadratmeter til 1,3 millioner, med leveringstid på 12 uker. Og man kan leve godt på 40 kvadratmeter. Det er uendelig med løsninger, sier huskonsulent Siren Hovland til Avisa Hordaland.

Enkelrum produserer en rekke mikrohus og anneks. Denne varianten er på 25 kvadratmeter. (Foto: Enkelrum)

Byggmester Magne Hagenson er trygg på kvalitetene som han skal forhandle fremover. I følge byggmesteren er Enkelrum blant Skandinavias beste produsenter av mikrohus. Byggene er godkjent etter TEK17 og produseres med godt treverk og solide materialer. Mikrohusene produseres ferdig i Sverige og fraktes så til tomta med kranbil. Hagenson vil selv stå for ferdigstilling og overleveringen.

Flest forespørsler fra Østlandet

Ifølge lokalvisa har forhandleren på Voss fått flest henvendelser fra Østlandet. Foreløpig.

– Vi skal markedsføre dette skikkelig og forventer da flere forespørsler lokalt, sier Hovland som påpeker at mikrohusene kan brukes av de fleste huskunder. Det kan være velegnet for hyttebyggeren som vil kutte kostnader eller huseieren som ønsker et isolert anneks til hobbyer som musikk.

Småhytta Immeln er et av Enkelrums største modeller på 60 kvadratmeter. (Foto: Enkelrum)

– Drømmen ville vært at det blir mange minihus på Voss i framtida. Vi håper å få satt opp visningshus her fremover. Over til ønsker vi også å flytte en del av produksjonen til Norge og gjerne her på Istad, sier vossingene Magne Hagenson og Siren Hovland.

En kommentar til “Satser på svenske mikrohus i Voss

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *