Samarbeidspartnerne ved lanseringen: (f.v.) Rodmundur Í Liða, Proresult, Nils Jørgen Brodin og Frank Ivar Andersen, Byggmesterforbundet og Laila Vilnes Helgheim, Proresult.

Sammen lanserer de et nytt kalkulasjonsprogram

– Vi har latt oss inspirere av det gamle ordtaket «et godt verktøy er halve jobben», sier Proresult AS og Byggmesterforbundet.

Sammen  lanserer de Proresult Kalkulasjon, – et nytt digitalt verktøy for kalkulasjon i byggebransjen. – Programmet vil effektivisere og føre til mer lønnsomme prosjekt for byggebransjen, lover de i en pressemelding.

Programmet passer for både små og store bedrifter, og det har egne moduler for tømrer, mur, betong, grunnarbeid, rigg og drift.

Programvaren Kalk Online er nå oppgradert og modernisert, og har samtidig byttet navn til Proresult Kalkulasjon. Det er et resultat av at Byggmesterforbundet og Proresult de siste årene har samarbeidet om å utvikle gode digitale verktøy for byggebransjen, og sammen eier den nye kalkulasjons-programvaren i selskapet Prokalk AS.

– Gjennom dette samarbeidet får vi kombinert fagkunnskapen til Byggmesterforbundet med Proresults programvare, bransjekunnskap og supporttjeneste, sier Laila Vilnes Helgheim, daglig leder i Proresult AS og Frank Ivar Andersen i Byggmesterforbundet, – styreleder i det nye selskapet Prokalk.

Gode kalkyler gir lønnsomme prosjekter

Et lønnsomt prosjekt starter med en god og presis kalkyle.

– Bommer du på kalkylen, har du kommet skjevt ut fra start, og hele prosjektet kan gå i minus, sier Nils Jørgen Brodin, en av fagsjefene i Byggmesterforbundet som har vært med å utvikle programmet. – En detaljert og god kalkyle gir et godt grunnlag når prosjektet skal følges opp med fremdriftsplaner og materialbestillinger.

Ifølge pressemeldingen, er Proresult Kalkulasjon enkelt å ta i bruk og har alle funksjoner for å kunne gi trygge kalkyler. Med programmets tidbok får man detaljert oversikt over beregnet tidsforbruk og beregnet forbruk av byggevarer, – inkludert tilgang til produktdokumentasjon fra den nye NOBB-databasen.

Total prosjektoversikt

Programmet gir en god samlet oversikt over de ulike kalkylene i et prosjekt. Dette er til god hjelp videre i prosjektoppfølgingen og prosjektøkonomien. Muligheter for integrasjon med andre systemer, som timeregistrering og milepæler, gjør det enkelt å følge opp underveis. Det er også stor fleksibilitet i hva man vil sette fokus på i programmet. Det kan for eksempel være beregnet forbruk for bestilling av byggevarer, dokumentasjon på byggevarene, data for beregning av miljøregnskap eller beregnet produksjonstid i de forskjellige fasene i byggeprosjektet.

Moderne teknologi

– Proresult Kalkulasjon er nettbasert og kan benyttes på alle plattformer, også IOS-plattformer som MacBook, forteller Rodmundur Í Liða i Proresult, som har vært teknisk ansvarlig for prosjektet.

Proresult Kalkulasjon kan brukes som en frittstående tjeneste, eller det kan kombineres med Proresults øvrige produktspekter, og gi et mer komplett og sømløst alt-i-ett-system. Opplæring og faglig og teknisk support er inkludert i årsavgiften.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.